Sanatate de fier cu ajutorul fructelor de padure

history_edu redactia ele.ro calendar_month 03 Oct 2011, 19:45
Macesele, catina, alunele de padure sau paducelul sunt doar cateva dintre plantele si fructele de toamna care au numeroase proprietati benefice pentru organismul uman. Sunt bogate in vitamine si antioxidanti , inlatura oboseala, stresul si intaresc sistemul imunitar.
Dude pentru prevenirea cancerului
Dudele sunt bogate in fier, un mineral esential pentru mentinerea sanatoasa a celulelor rosii. Fierul previne si anemia. 100 de grame de dude contin peste 25% din doza zilnica recomandata de fier.
Dudele sunt si o sursa importanta de vitamina C si resveratrol, un antioxidant extrem de puternic care se gaseste in vinul rosu. Acest antioxidant ajuta la eliminarea substantelor nocive din organism.
Resveratrolul este eficient si impotriva tumorilor canceroase ale pielii, sanilor, plaminilor si prostatei.
Alune de padure pentru o inima sanatoasa
Alunele de padure contin cantitati mari de grasimi mononesaturate. Acestea sunt benefice pentru reducerea nivelului de colesterol din organism si previn formarea cheagurilor de sange.
Alunele de padure scad si riscul de afectiuni cardiovasculare. Sunt si o buna sursa de acizi grasi omega 3 care ajuta la reducerea aritmiei, batai neregulate ale inimii.
Macese pentru tuse si raceli
Siropul de macese este un remediu natural excelent pentru raceli si gripe. Macesele contin mai multa vitamina C decat lamaile sau portocalele. Sunt bogate insa si in vitaminele B, D, E si K, calsiu, fier, acizi grasi esentiali si flavonoide.
Contin si cantitati importante de antioxidanti care previn imbatranirea prematura si reduc efectele nocive ale radicalilor liberi.
Pudra de macese este de trei ori mai eficienta decat paracetamolul in reducerea durerilor cauzate de osteoartrita.
Coacaze negre pentru o vedere buna
Aceste fructe micute, de culoare inchisa, contin cantitati importante de antocianine, pigmenti naturali care au proprietati antioxidante. Cercetatorii sunt de parere ca aceste fructe ajuta la inhibarea dezvoltarii tumorilor canceroase.
Au si proprietati antiinflamatorii si sunt benefice pentru sanatatea ochilor. Protejeaza vasele de sange si tesuturile oculare si reduc riscul de cataracta.
Catina pentru oboseala si stres
Catina este bogata in vitaminele C, B1, B2, B6, B9, E, K, calciu, magneziu, fosfor, fier, sodiu, dar si in antioxidanti precum betacaroten si licopen. Este indicata in detoxifierea ficatului, lupta impotriva infectiilor, oboselii si stresului.
Combate efectele adverse ale chimioterapiei, imbunatateste functia cardiaca si este recomandata si in tratarea afectiunilor digestive.
Catina contine si uleiuri polinesaturate care ajuta la cicatrizarea plagilor.
Paducel pentru tulburarile de ritm cardiac
Fructele de paducel contin bioflavonoide, uleiuri volatile si acizi organici care au o actiune sedativa asupra inimii, asemanatoare valerianei.
Este bogat si in vitaminele B si C. Bioflavonoidele din fructele de paducel au proprietati antioxidante, intaresc rezistenta vaselor sangvine, dilata si relaxeaza arterele.
Paducelul reduce si nivelul de colesterol din organism si depunerile de grasimi de pe peretii arterelor. Este folosit si in tratarea afectiunilor sistemului nervos. Se foloseste sub forma de infuzie, decoct, pulbere sau tinctura, in cure pe perioade indelungate de timp.
Autor: Mihaela Rotaru
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro





Vanatoarea de comori
- person
"creeaza-ti un stil inconfundabil purtand bijuterii din pietre semipretioase!"