Secretele unei bune circulatii sangvine

Secretele unei bune circulatii sangvine
  calendar_month        
Stresul, surplusul de greutate, alimentatia defectuasa, adesea dezechilibrata, apasa greu asupra organismului, mai ales asupra inimii, iar circulatia sangelui are de suferit. Este suficient insa, sa adopti un stil de viata mai echilibrat, sa introduci cateva schimbari in obiceiurile tale alimentare, pentru a-ti recapata sanatatea de invidiat.

O circulatie periferica mai buna

Faci parte din categoria mare a persoanelor carora la cea mai mica emotie sau suparare, inima incepe sa le bata cu violenta, parca ar vrea sa le sparga pieptul? Iti pierzi repede suflul?

Sau faci mai degraba parte din categoria care spun "liftul este pentru lenesi" si urca cele 50 de trepte care duc pana la locuinta, intr-un ritm foarte alert, fredonand melodia preferata?

Daca faci parte din prima categorie, atentie: Este posibil ca inima ta (si circulatia sangelui) sa nu functioneze prea bine. Mai ales la schimbarea anotimpului, din cauza caldurii si a variatiilor de temperatura, a presiunii atmosferice.

O circulatie defectuoasa poate genera atat probleme de sanatate cat si de frumusete. Membrele, mai ales picioarele, se umfla si dor. Cu timpul, vasele capilare se sparg si formeaza pete violacee. In cel mai rau caz se formeaza varicele de care toata lumea are groaza.Totusi, nu intra in panica; inca nu ai ajuns la aceasta situatie. Daca vei respecta cateva reguli esentiale, vei arata fermecator si nu vei mai suferi din cauza proastei circualtii!

Dimineata efectueaza imediat dupa ce te-ai trezit, 20 de genuflexiuni. Inima ta va pompa mai mult sange, cu mai putine pulsatii. In plus, in loc sa fii confundata de membrii familiei cu un "zombie", vei fi proaspata si in plina forma din primele clipe ale noii zile.

Dimineata si seara ia magneziu. Amelioreaza elasticitatea vaselor care furnizeaza oxigen muschiului inimii.

Fa tot posibilul sa nu consumi alimente grase, care "incarca" vasele sangvine.

Nu depasi greutatea normala. O poti calcula scazand cifra 100 din cifra ce reprezinta inaltimea ta.

Recomandari