Walk your talk - Metoda Feldenkrais

Walk your talk - Metoda Feldenkrais
  calendar_month        
Am avut de curand o clienta care suferea cu dureri cronice de spate. Din conversatia noastra am aflat ca ea se afla intr-o stare permanenta de stres din cauza carierei sale.

Dupa ani de lucru cu o companie mare de Advertising, a decis sa pornesca o afacere pe cont propriu. Desi muncea mult si bine, nu reusea sa obtina contracte. La fosta slujba depindea de partenerii ei sa faca partea de vinzari, insa acum, pe cont propriu, trebuia sa fie ea cea care se ocupa de vanzari. Ceva nu mergea insa si cu toate ca produsele oferite erau excelente, intalnirile nu se finalizau cu contracte.

Ca practician Feldenkrais, sunt obisnuita sa observ si sa evaluez cum se misca o persoana, sa detectez orice obiceiuri posturale sau ale miscarii care ar putea sa interfereze cu ceea ce un client doreste sa faca sau sa obtina.

In acest caz, clienta mea dorea sa isi vinda cu success produsul.
I-am sugerat ca la urmatoarea noastra intalnire, sa vina pregatita ca si cum ar fi fost o intalnire de afaceri la care urma sa incerce sa isi vinda serviciile.Pe parcursul urmatoarei intalniri am observat imediat ca limbajul corporal al clientei mele nu exprima acelasi lucru pe care cuvintele ei il exprimau. Am putut observa de asemenea cum vechile ei dureri de spate erau activate. Cu umerii usor cazuti si pieptul lasat, intregul ei corp exclama - "Nu sunt chiar asa de sigura pe mine, dar te rog sa imi acorzi o sansa!"

Pe de alta parte, din timp in timp isi dadea seama de postura ei slaba si incerca sa o controleze si sa o indrepte tragandu-si umerii in spate si aruncand pieptul in fata. Putea sustine aceasta noua postura cel mult patru minute din cauza ca isi pierdea suflul din cauza tensiunii musculare create in aceasta atitudine. Astfel, trecand prin cele doua posturi si atitudini - de la o extrema la alta - incercarea ei de a-si vinde produsul se pierdea intr-un limbaj corporal neincrezator. Chiar daca ceea ce spunea era de crezut, comportamentu sau ii contrazicea spusele!

Prin Metoda Feldenkrais se invata eficienta sistemului osos astfel incat efortul musculaturii se reduce. Acum, clienta mea invata cum sa stea asezata, cum sa stea in picioare si cum sa se miste folosindu-si echilibrat incheieturile - in felul acesta muschii ei nu mai trebuie sa depuna eforturile dinainte pentru a o sustine.

Respiratia ei a devenit mai usoara si eficienta, iar ea se simte mai increzatoare in propriile ei miscari, fiind in stare sa proiecteze o forta interioara naturala, atractiva in lumea profesionala in care opereaza. Acum, increderea in spusele ei este sustinuta de atitudinea corporala.

Pentru mai multe informatii vizitati www.Feldenkrais.ro
Email: CatrinaChoate@Feldenkrais.ro

Recomandari