Sterilitatea

Sterilitatea
  calendar_month        
Iti doresti foarte mult un copil si nu reusesti sa ramai insarcinata? Poate ca trebuie sa duci o viata mai echilibrata, mai ales daca ai depasit varsta de 27 de ani.

Varsta optima din punct de vedere fizic, este intre 20 si 23 de ani, dar femeile moderne opteaza pentru o cariera stabila, apoi se gandesc sa-si intemeieze o familie. Cu toate acestea, tot mai multe femei care au depasit varsta de 27 de ani si s-au hotarat sa faca un copil, intampina dificultati in steriliate.

In primul rand ambii parteneri trebuie sa-si faca analizele ca sa se elimine riscul unei sterilitati patologice. Cand problemele fecunditatii sunt legate de tulburarile hormonale sau metabolice, cauza trebuie cautata in regimul alimentar si stilul de viata al persoanei respective.

Tabagismul, alcoolul, stresul, medicamentele, substantele toxice din atmosfera, carentele nutritionale sunt factori ce pot perturba procrearea. Multi specialisti considera ca functia de reproducere poate fi imbunatatita cu ajutorul vitaminelor.

Vitamine recomandate zilnic pentru fertilitateVitamina B12 este recomandata in cantitati de 1,5 - 1,8 miligrame cel putin pe zi; carenta in aceasta vitamina duce la aparitia unor leziuni la nivelul aparatului genital;

Vitamina B5 trebuie consumata intre 10 si 15 miligrame pe zi; acidul pantotenic intra in componenta laptisorului de matca; el contribuie la buna desfasurare a functiei de reproducere;

Vitamina E in doza optima de 200 - 800 miligrame pe zi; unii specialisti afirma ca vindeca impotenta si asigura fertilitatea;

Fierul si magneziul consumate in 5 miligrame pe zi, intretin potentialul sexual.

Seleniul este recomandat in doza de 60 - 80 microgrme; este concentrat in glandele sexuale masculine;

Zincul trebuie consumat intre 15 - 50 miligrame si un supliment de vitamina B6 da rezultate spectaculoase la anumiti barbati ce au probleme de potenta si sterilitate. Zincul este mineralul masculin prin excelenta.

Atentie!

De retinut ca excesul de cofeina, nicotina, alcool dauneaza fertilitatii!
Nu mariti dozele recomandate, orice exagerare inseamana reversul rezultatelor scontate.

Recomandari