6 secrete ale femeilor care nu se imbolnavesc niciodata

6 secrete ale femeilor care nu se imbolnavesc niciodata
  calendar_month   update 13 Oct 2015, ora: 06:29      
Nu ti-ai dori sa iti petreci tot sezonul rece stranutand si avand frisoane, cu atat mai mult cu cat toamna si iarna sunt prea frumoase ca sa stai blocata in casa din cauza racelilor. Am adunat cateva secrete de la femeile care nu se imbolnavesc niciodata.

Iata ce trebuie sa faci ca sa tii departe racelile si virozele.

Asigura-te ca dormi suficient

Specialistii sunt de parere ca necesarul de somn pentru organism este de sapte-opt ore. Si ar fi bine, pentru imunitatea ta, sa dormi suficient. Oboseala persistenta duce la scaderea capacitatii sistemului imunitar de a lupta cu virusii de sezon.

Consuma alimente bogate in antioxidanti

Un aport alientar echilibrat este esential pentru buna functionare a sistemului de aparare a organismului. Iar cartofii dulci, citricele, migdalele si grapefruitul roz sunt legume si fructe care aduc organismului o cantitate importanta de antioxidanti, care cresc rezistenta la imbolnavire.

Ia suplimente probiotice

Probioticele contin bacterii "prietenoase", care stimuleaza apararea imunitara a organismului. Bacteriile din probiotice sunt o arma redutabila contra virusurilor si de aceea se si regasesc adesea in compozitia medicamentelor antivirale.

Spala-te pe maini

Nu trebuie sa devii obsedata de spalatul pe maini. Este suficient sa o faci inainte sa mananci, dupa ce mergi la baie, dupa ce ai preparat carne cruda sau dupa ce ai stranutat ori ai tusit.

Socializeaza

Poate ca o sa te amuze acest indemn, insa trebuie sa stii ca socializarea te ajuta sa te relaxezi, sa dai stresul la o parte si sa gandesti pozitiv. Iar toate astea se vor ti se vor citi in obraji, cum s-ar spune. O persoana relaxata este o persoana sanatoasa din cap pana in picioare.

Practica yoga

Chiar daca nu detii neaparat tehnicile de yoga, cateva exercitii de respiratie ai invatat dealungul timpului. E bine ca, din cand in cand, sa te opresti din ceea ce aveai de facut si sa inspiri adanc, apoi sa expiri controlat, astfel incat sa iti oxigenezi sangele.
Recomandari