7 semne ca suferi de o dereglare hormonala. Iata ce trebuie sa faci

7 semne ca suferi de o dereglare hormonala. Iata ce trebuie sa faci
  calendar_month   update 01 Oct 2015, ora: 06:28      
E important sa poti identifica semnele unei dereglari hormonale, pentru ca numai asa iti vei putea mentine un sil de viata sanatos. Dereglarile la acest nivel sunt produse, de regula, de stres, de poluare, de alimentatia dezeghilibrata.

Iata care sunt semnele care tradeaza dereglarile hormonale:

1. Ai o menstruatie neregulata

Unul dintre principalele semne care indica un dezechilibru hormonal, in special intre hormonii feminini, il reprezinta menstruatia neregulata. Cand observi dereglari ale ciclului vreme de cateva luni e indicat sa iei masuri si sa iti schimbi stilul de viata.

2. Te ingrasi nejustificat

Atunci cand, desi mananci la fel ca intotdeauna, observi ca incepi sa iei in greutate, unul dintre motive ar putea fi si o dereglarea hormonala. La fel si apetitul crescut, care se instaleaza chiar la cateva minute dupa ce ai mancat trimite tot la o disfunctie de natura hormonala. Daca te simti balonata incontinuu, de vina ar putea fi sistemul endocrin care, odata intrat sub stres, produce prea mult cortizol, care determina stocarea grasimilor si retentia de apa.

3. Ai un libido scazut

Dereglarile hormonale determina si un libido scazut. Alaturi de acesta, pot aparea dereglarile de somn si uscaciuna vaginala. Trebuie sa fie un semnal de alarma atunci cand nu mai ai deloc apetit sexual, desi atractia fata de partenerul tau este aceeasi.

4. Esti mereu obosita

Daca te odihnesti suficient, dar cu toate acestea simti o stare de toropeala continua, molesala este cauzata de un dezechilibru hormonal. Glandele paratiroide secreta un hormon care regleaza nivelul de calciu, dar cand acestea nu functioneaza optim si produc prea mult calciu, provoaca lipsa de energie.

5. Ai frecvent migrene

Migrenele apar atunci cand nivelul estrogenului creste, iar acest lucru se intampla de obicei inainte de menstruatie. In cazul in care migrenele apar in orice alta perioada a lunii e bine sa se faca un set de analize endocrinologice, dar si un control amanuntit la ginecolog.

6. Suferi de insomnie

Insomniile sunt cauzate de stres, care la randul lui creste nivelul cortizolului. Nivelul crescut de cortizol duce la dereglari hormonale.

7. Transpiri mult

Un alt semn al dereglarilor hormonale sunt bufeurile si transpiratia in exces, in special pe timpul noptii. Important este sa cauti sa te detensionezi, sa inlaturi stresul si sa consumi multe fructe si legume.
Recomandari