Cum sa fii sanatoasa la 30 de ani

Cum sa fii sanatoasa la 30 de ani
  calendar_month        
Fiecare varsta are riscurile sale si este bine sa le stii astfel incat sa poti preveni aparitia unor afectiuni medicale grave.

Cu ce te poti confrunta in jurul varstei de 30 de ani, ce este bine sa faci la aceasta varsta si caror tentatii este bine sa le zici un "nu" hotarat?

Invinge eficient sindromul premenstrual
In jurul varstei de 30 de ani are loc o scadere de estrogen care determina aparitia binecunoscutelor dispozitii schimbatoare tipice sindromului premenstrual.

Chiar daca pana acum nu te-ai confruntat cu neplacerile din timpul menstruatiei, odata cu varsta de 30 de ani hormonii incep sa isi arate "coltii". Asa ca lupta eficienta incepe cu un consum imbogatit de carne de curcan, somon si nuci, toate bogate in triptofan, amino-acidul declansator al secretiei "hormonului fericirii".

Invata odata pentru totdeauna sa spui "nu"
Cariera ta la aceasta varsta este implinita si nu mai este nevoie de compromisurile necesare la inceput, acum ani buni. Insa daca continui sa te stresezi inutil pentru ca nu esti capabila sa refuzi atunci cand este cazul, ia de urgenta masuri!

Stresul prelungit este mult mai nociv pentru organismul tau, dupa 30 de ani iar perioadele de refacere sunt mult mai lente si necesita resurse sporite. Pentru a nu recurge inutil la medicatie sa inlaturi stresul, invata cand este benefic sa spui "da" la o solicitare si cand este sanatos sa refuzi elegant.

E timpul pentru un copil?
Intotdeauna ai fost de parere ca a avea un copil reprezinta un pas extrem de important in viata ta si ai cantarit cu intelepciune aceasta decizie pana acum.

Insa specialistii sustin ca varsta de 30 de ani este foarte buna pentru a aduce pe lume un copil, caci organismul tau este maturizat atat din punct de vedere reproductiv, cat si din punct de vedere psihologic pentru o noua viata.

De asemenea varsta de 30 de ani este ideala pentru ca organismul reactioneaza cel mai bine la terapia de relaxare prin masaj, atat de recomandata viitoarelor mamici.

Recomandari