Idei pentru prevenirea si reducerea stresului

Idei pentru prevenirea si reducerea stresului
  calendar_month        
Mergeti la culcare in preajma orei 22 astfel incat, intervalul orar 22-24 sa va prinda dormind iar meridianul "trei focare" sa aiba conditii optime pentru a transporta energia in intregul corp, permitand astfel refacerea acestuia. Principalul beneficiu rezultat este ca veti face fata mai bine situatiilor stresante, datorita unui nivel energetic ridicat si unui corp odihnit.

Puneti in locul unde stati cel mai mult un ghiveci cu o floare, o planta. Va va determina sa o ingrijiti, sa o priviti din cand in cand si astfel ca va "luati minte", chiar si pentru un minut, de la problemele zilnice. Pe langa bucuria estetica, culoarea verde induce o stare de relaxare si contribuie la detensionarea ficatului, unul dintre organele cele mai afectate de stres.

Consumati multe fructe si legume nepreparate, crude si veti beneficia de hrana vie atat de necesara unui organism viu.

Oferiti-va 20-30 de minute zilnic in care sa reduceti stimulii exeriori la minim: gasiti un loc linistit, inchideti telefonul, televizorul, radioul, reduceti la minim lumina, muzica si stati. Pur si simplu stati! Indepartati obsedantul "nu sta degeaba" pentru ca atunci cand stati in aceste conditii, stati pentru voi, pentru binele personal si astfel, "faceti" ceva ce nimeni nu poate face pentru voi.

Un exercitiu foarte simplu dar foarte eficient este cel in care, planificat sau spontan, ne oprim din activitatea pe care o facem, ne frecam palmele una de alta pana se incalzesc si apoi le punem pe ochi. Beneficii: relaxarea oferita de caldura palmelor si de intunericul creat astfel si energizarea a doua meridiane care strabat intregul corp si al caror punct de plecare se gaseste in preajma ochilor - meridianul vezicii biliare si cel al vezicii urinare.

Nu in ultimul rand pauza oferita de executarea acestui exeercitiu va ofera momentele necesare detensionarii sistemului nervos si a decontractarii musculaturii oculare.

Puteti practica acest exercitiu si inainte de culcare, pentru a va asigura starea de relaxare si deconectarea de situatiile zilnice, atat de necesara pentru a adormi.

Mai multe informatii le puteti gasi aici!

Pentru intrebari legate de tema articolului poti discuta cu psihologul Mihai Albu pe forum!

Autor: Psiholog Mihai Albu

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Chestionar ORGASMUL FEMININ
  • person

    "despre sex si sexualitate, cu imaginati si intelepciune"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right