Descopera beneficiile uleiului de ricin!
history_edu ele.ro calendar_month 29 Mar 2012, 14:28
Uleiul de ricin este benefic pentru organismul uman daca este folosit cu moderatie si la recomandarea medicului. Il poti folosi pentru problemele tenului, pentru ameliorarea ridurilor, dar si pentru artrita, constipatie sau reumatism.
Iata ce trebuie sa stii despre uleiul de ricin:
Ce este uleiul de ricin
Uleiul de ricin este un lichid de culoare deschisa, extras din semintele de ricin. Este un ulei cu proprietati antiinflamtorii si antioxidante, care este folosit de secole in scopuri medicinale si terapeutice.
Beneficiile uleiului de ricin sunt datorate concentratiilor mari de acizi grasi si grasimi nesaturate. Chiar daca are un gust puternic si neplacut, uleiul de ricin este folosit in produse cosmetice, sapunuri, textile, medicamente, uleiuri pentru masaj si multe alte produse destinate folosirii zilnice.
Beneficiile uleiului de ricin
Uleiul de ricin este folosit atat intern, cat si extern de sute de ani, pentru numeroase afectiuni si probleme de sanatate. Ajuta la intarirea sistemului imunitar si este benefic in tratarea unor afectiuni precum scleroza multipla, Parkinson, caderea parului, artrita sau reumatism.
De asemenea, uleiul de ricin este util si pentru infectii cu ciuperci, constipatie, probleme gastrointestinale, dereglari menstruale, migrene, acnee, arsuri solare sau inflamatii.
Uleiul de ricin induce travaliul, astfel ca femeile insarcinate trebuie sa discute cu medicul inainte de folosire.
La ce folosesti uleiul de ricin
Artrita. Uleiul de ricin are puternice proprietati antiinflamatorii, ceea ce il face ideal pentru masajul zilnic. Este benefic pentru durerile articulare, inflamarea nervilor si durerile musculare.
Constipatie. Uleiul de ricin este un laxativ puternic, extrem de eficient in tratarea constipatiei. Pentru a trata aceasta problema este indicat sa iei cate o lingurita de ulei in fiecare dimineata. Il poti consuma cu suc de portocale pentru un gust mai bun. Este indicat sa nu tii aceasta cura mai mult de 3 zile.
Piele. Uleiul de ricin este extrem de benefic pentru tratarea afectiunilor pielii. Arsurile solare, abraziunile, acneea, pielea uscata, negii, petele, inflamatiile sau vergeturile pot fi tratate cu ajutorul acestui ulei.
Riduri. Uleiul de ricin este un emolient natural care patrunde in piele si stimuleaza productia de colagen si elastina. Inmoaie si hidrateaza pielea. Este astfel un tratament - minune pentru riduri si liniile fine de expresie, ajutand la reintinerirea aspectului pielii.
Efectele secundare ale uleiului de ricin
Uleiul de ricin trebuie consumat cu moderatie. Femeile insarcinate si care alapteaza, persoanele cu blocaj intestinal, afectiuni inflamatorii ale intestinelor, apendicita sau dureri abdominale nu trebuie sa consume ulei de ricin, decat sub atenta supraveghere a medicului.
Consumul de ulei de ricin in cantitati mari este daunator pentru organismul uman si poate duce la reactii severe. Printre acestea se numara crampele abdominale, diareea, ameteala, halucinatiile, greata, dureri in piept sau mancarimi.
Autor: Mihaela Rotaru
Alte articole despre