Alimente de primavara cu beneficii multiple

Alimente de primavara cu beneficii multiple
  calendar_month        
Primavara este cel mai bun moment pentru a imbunatati calitatea alimentatiei si pentru a te bucura de o detoxifiere care nu te va duce in pragul falimentului. Acum ai la indemana o serie de alimente naturale, de provenienta locala, fara tot felul de pesticide si ingrediente chimice.

Iata cateva dintre alimentele specifice primaverii si ce beneficii aduc acestea organismului tau.




Urzici


Urzicile au un continut ridicat de vitamina A, C, E si K si aduc organismului o cantitate importanta de minerale care te vor ajuta sa lupti cu succes impotriva asteniei de primavara. In plus, elementele continute de urzici sunt un ajutor puternic impotriva bolilor reumatice, hepatice, dar si in tratarea alergiilor, a anemiei si a bolilor de rinichi.

Ridichi

Suculente si usor picante, ridichile sunt satioase si iti curata puternic intestinele. Mai mult decat atata, consumate periodic, ridicile trateaza afectiunile stomacului (balonare, indigestie), provin problemele inimii si reprezinta un tratament de ajutor in bolile ficatului. Acestea acid folic, fier si vitamina A, iar studiile au demonstrat ca acestea sunt aliati puternici in lupta impotriva cancerului.

Ridichile mai contin vitamina C, un antioxidant care lupta cu succes impotriva radicalilor liberi, responsabili de imbatranirea prematura si de slabirea sistemului imunitar care formeaza o pelicula in jurul organismul pentru a-l proteja pe acesta de boli.

Salata verde

Cu siguranta iti place salata verde si o consumi in toata perioada anului, dar din pacate doar primavara poti gasi salata proaspata, crescuta in mod natural si nu in sere. Bucura-te de aceasta si de vitaminele si mineralele pe care salata verde le contine. Consumata regula, salata verde previn aparitia bolilor de inima, stimuleaza digestia, tonifica ficatul si stimuleaza functia tranzitului intestinal.

Spanac

Consuma mult spanac proaspat sub forma de salata, in amestec cu oua fierte, ridichi si ceapa verde. Spanacul este un aliment natural, bogat in fier si iod. Aceste doua elemente sunt de mare ajutor in prevenirea imbatranirii premature si a stimuleaza imbunatatirea aspectului pielii. Spanacul mai contine acid folic, benefic in special gravidelor, dar si persoanelor care pierd multe fire de par.

Stevie

Stevia contine potasiu, zinc, magneziu, fier, vitamina A, vitamina C si alte elemente care, consumate frecvent, stimuleaza detoxifierea puternica a organismului. Consuma stevia proaspata sau sub forma de ciorba pentru un efect vizibil de eliminare a toxinelor si de curatare a intestinelor. Mai mult decat atat, stevia are proprietati purgative grabind eliminarea kilogramelor in plus.

Ceapa verde

Ceapa verde este o leguma cu un nivel ridicat de vitamine si minerale. 100 de grame de ceapa verde iti ofera 26 mg de vitamina C, 39 mg de calciu, 55 mg acid folic si uercitina (antioxidant puternic, cu rol in combaterea tulburarilor circulatorii, a bolilor cardiovasculare si a cancerului).

Mai mult decat atat, ceapa verde are in compozitia sa o serie de ingrediente si nutrienti care maresc capacitatea de a face efort fizic si este recomandata in special persoanelor care sufera de astenie de primavara. Ceapa verde este un aliment deosebit de bun si recomandat in curele de detoxifiere. Aceasta stimuleaza eliminarea rapida a toxinelor din organism.

Autor: Corina Petrea

Recomandari