Beneficii ale siropurilor naturale

history_edu ele.ro calendar_month 21 Dec 2011, 10:08
Siropurile naturale contin vitamine si minerale, fiind benefice pentru sanatate. Foloseste-le in alimentatie in loc de sucurile din comert sau pentru tratamentele naturiste si profita de valoarea lor nutritiva si terapeutica.
Siropurile naturale sunt atractive deoarece se gasesc intr-o mare diversitate, ceea ce face ca fiecare sa gaseasca macar un tip de sirop pe gustul lui. Sub forma de tratament, siropurile se administreaza inainte de masa, cate o lingurita. Consumate de placere, siropurile se dilueaza in general in apa plata sau minerala.
Siropul de artar
Siropul de artar este un aliment organic, 100% natural, cu un continut de zinc si magneziu. Zaharul din acest sirop este de trei ori mai dulce decat zaharul din trestie de zahar, dar contine mai putine calorii. Siropul din artar are antioxidanti benefici pentru sistemul imunitar, care previn afectiunile inimii si care ajuta sistemul reproducator masculin.
Siropul din orez brun
Siropul din orezul brun are o valoare glicemica scazuta, conferind energie organismului pe o perioada mai lunga de timp. Acest tip de sirop constituie si o sursa buna de minerale. Fiind un produs 100% natural, siropul din orez brun contine o serie de nutrienti care se regasesc in produsele in care acesta este folosit, de la briose la batoane de cereale si prajiturele. Magneziul din sirop relaxeaza muschii si nervii, amelioreaza simptomele astmului si cele de migrena, ajutand in caz de oboseala. Siropul mai contine mangan, vitamina B si fier.
Siropul de lamaie
Siropul de lamaie constituie un aliment benefic pentru sistemul imunitar si poate fi folosit in caz de raceli. Siropul contine vitaminele A, B si C si este eficient in caz de astenie sau stres. Un consum regulat de sirop de lamaie purifica sangele si tonifica organismul.
Siropul de catina
Siropul de catina este benefic pentru intarirea sistemului imunitar si este eficient in combaterea racelii. Acest tip de sirop contine vitamina A, B, C si E, fiind unul dintre cele mai vitaminizante alimente. Siropul de catina se administreaza pentru a stimula pofta de mancare, pentru combaterea oboselii, anemiei si stresului. In plus, siropul se foloseste in convalescenta, pentru a ajuta organismul sa-si revina.
Siropul de afine
Siropul de afine este un aliment cu proprietati antidiareice, antiseptice urinare si intestinale, precum si un aliment cu efect vitaminizant. Produsul este recomandat pentru numeroase afectiuni: tulburari neurologice, miopie, infectii digestive si urinare, boli reumatice, hipertensiune arteriala, hemoroizi etc.
Sirop de brad
Siropul de brad este un antiseptic si tonic pulmonar natural. Alimentul este antitusiv si vitaminizant, fiind recomandat in caz de laringita, bronsita, amigdalita, viroza respiratorie, faringita. Apoi, siropul de brad se foloseste pentru combaterea starilor de astenie si stres. Alimentul contine uleiuri esentiale, vitamina C si tanin. Curele cu sirop de brad dureaza intre 3 si 4 saptamani, fiind administrate in jur de 3-4 lingurite pe zi.
Autor: Elisa Costache
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro





Influenta fondurilor europene asupra cursului valutar
- person
"detalii la www.fondurile-structurale.com"