Chefii MasterChef: romanii consuma shaorma surogat

Chefii MasterChef: romanii consuma shaorma surogat
  calendar_month       web protv.ro  
Chefii de la MasterChef ne recomanda sa nu mai credem in mitul conform caruia shaorma este sanatoasa, cel putin nu cea pe care o cumparam de la shaormeriile de la noi.

In primul rand in shaormeriile din tara preparatul este cu totul diferit de cel care se consuma in Turcia, sau de shaorma israeliana, spune chef Catalin care e de parere ca shaorma romaneasca este de fapt surogat.

Chef Sorin vine cu inca un argument important: shaorma originala nu se consuma niciodata cu cartofi prajiti si are cu totul alte ingrediente, fata de cele pe care le gasim la shaormeriile de la noi.

Juratul MasterChef ne da si un sfat: Sfatul meu este sa nu faceti un obicei din a manca la fast-food, daca vi se intampla de cateva ori pe an sa mancati cate o shaorma sau atunci cand iesiti din club, nu este nimic rau. Aceste preparate trebuie insa consumate cu masura, in nici un caz zilnic sau saptamanal.

"Shaorma cu de toate" care si-a castigat rapid reputatia printre romani este foarte nociva.

Daca ne-am rezuma doar la carne de pui, legume si o lipie calda, shaorma nu ar fi nici pe departe atat de daunatoare, insa obiceiul de a manca shaorma cu multe sosuri, cartofi prajiti si carne de toate felurile se practica si are succes, spune chef Florin.

Combinatia de cartofi prajiti, carne si lipie poate dauna, atunci cand e consumata in cantitati mari si in mod frecvent.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Let him go...
  • person

    "incearca sa fii un om mai bun... e asa placut..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right