Dieta celor care iubesc dulciurile: desertul raw

Dieta celor care iubesc dulciurile: desertul raw
  calendar_month        
Ca o mare iubitoare de dulciuri ce esti, stii ca nu poti rezista nici macar jumatate de zi fara sa consumi un biscuite, un jeleu, o bombonica, o inghetata sau o prajitura delicioasa cu crema de vanilie si fulgi de ciocolata.

Oricat de multa fericire ti-ar induce pe moment, dulciurile nu sunt cele mai potrivite alimente daca vrei sa slabesti. Dimpotriva, in corpul tau se aduna calorii inutile, care se transforma in grasimi si, implicit, in centimetri pe solduri si talie.


Pentru pofticiosii care iubesc dulciurile, dar nu vor sa se ingrase, recomandam desertul raw.


Ce inseamna desert raw

Desertul raw este un dulce pe care il poti prepara singura in casa, fara ajutorul focului. Cu alte cuvinte, ingredientele pe care le folosesti nu necesita fierbere, coacere sau prajire, ci sunt preparate in stare proaspata. Aproape orice desert normal, care contine grasimi si zaharuri, poate fi transformat in desert raw.

Baneficiile unui astfel de desert este acela ca nu te indoapa cu calorii, poti manca din el cat vrei, iar produsul finit arata exact la fel ca unul obisnuit, daca nu chiar mai bine.

Ca orice lucru bun si desertul raw are si cateva dezavantaje: unele retete pot fi destul de scumpe, din cauza ingredientelor, au prea multe reguli si necesita aparate electrocasnice pe care poate nu le ai in bucatarie.

In afara de aceste dezavantaje, poti considera deserturile raw ca fiind cel mai bun lucru peste care ai dat in viata. Nu ti-e dat mereu sa mananci cate dulciuri vrei, fara sa te ingrasi.

Reteta desert raw: biscuiti cu fulgi de ciocolata

Arata ca niste biscuiti obisnuiti cu fulgi de ciocolata, insa nu contin grasimi saturate care sa te ingrase. Aceasta reteta este cea mai simpla din meniul raw, dar si una dintre cele mai delicioase.

Inmoaie 2 cani de caju in apa timp de o ora, apoi scurge apa si adauga ingredientul intr-un blender. Adauga o mana de ovaz crud si omogenizeaza bine, pana obtii un fel de coca. Separat, amesteca putin ulei de cocos, praf de cacao, sirop de artar, vanilie, pentru a obtine acei fulgi de biscuiti. Combina cele doua amestecuri, pune compozitia in forme de biscuiti sau intr-o tava si lasa la congelator pret de 30 de minute.

53637.jpg


Ce inseamna dieta raw?

Dieta raw se adreseaza persoanelor care doresc sa aiba o alimentatie sanatoasa, sa slabeasca si sa-si imbunatateasca starea de sanatate. Mancarea raw contine enzime naturale care te ajuta sa ai un organism sanatos si un corp armonios sculptat.

Anumite mancaruri raw se pot gati si la foc, insa nu la o temperatura mai mare de 47 de grade Celsius. Avantajul acestei diete este ca alimentele isi pastreaza integral proprietatile. Specialistii spun ca persoanele care urmeaza o dieta raw consuma doar jumatate din cantitatea de calorii consumata de o persoana cu un meniu variat.

Sunt putine persoane care urmeaza o dieta raw 100%, majoritatea fiind vegane. Pentru pregatirea mancarurilor se folosesc, in general, seminte, fructe si legume.

Slabesti cu dieta raw

Potrivit studiilor, exista sanse foarte mari sa slabesti daca mananci raw, pentru ca nu consumi alimente cu grasimi rele, care se depun. Multe preparate raw au un continut ridicat de fibre, ceea ce inseamna ca vei avea o senzatie de satietate pe termen lung si nu vei simti nevoia unor gustari nesanatoase.



Autor: Laura Galan

Recomandari