Nu slabesti infometandu-te!

Nu slabesti infometandu-te!
  calendar_month   update 29 Ian 2010, ora: 09:03      
Poate multe dintre noi credem ca automat daca mancam doar o data pe zi, vom si slabi!
Total gresit!

Organismul nostru, infometat, se va repezi la prima masa primita si va stoca in disperare, pregatindu-se pentru ce este mai rau, adica pentru infometare. El nu stie ca acesta este doar un regim impus de noi pentru a arde calorii.

El va incepe sa faca rezerve, iar noi ne vom mira ca in loc sa slabim, ne mentinem sau, si mai rau, depunem grasime.

Asa ca de ce sa nu slabim cu cap? Oricum toti specialistii nutritionisti recomanda ca numarul optim de kilograme date jos lunar sa nu depaseasca cifra 5, asa ca orice alta promisiunea a vreunei diete - minune nu va face altceva decat sa oboseasca inutil organismul, sa il faca sa piarda rezerve importante de apa care vor obosi intr-un final muschii si inima. Si cine va avea atunci de pierdut?

Si ce inseamna sa slabim cu cap?
Pai, in primul rand, sa nu sarim niciodata peste cea mai importanta masa a zilei, micul dejun. Furnizorul principal de energie al organismului, fara de care randamentul fizic si intelectual scade drastic.

Iar impresia ca daca ne trezim la 10 nu mai avem nevoie de mic dejun - o alta greseala frecventa. Ce daca dormim si nu avem senzatia de foame. Ne trezim vizibil mai molesite, mai apatice, cu un randament deja scazut, desi de multe ori nu constientizam.

Si cum se intampla de multe ori, se trece direct la masa de pranz, care va fi mai bogata decat de obicei, cauzata de lipsa dejunului. Si se va depune mai mult, deoarece organismul inca nu a inceput sa asimileze si, implicit, sa arda calorii.

Iar seara devoram cu pofta o cina mult prea bogata in grasimi si ne bucuram, in greseala noastra, ca am mancat "doar" de 2 ori pe zi.

Insa cantarul continua sa arate aceeasi greutate, iar noi nu ne-am imbogatit decat cel mult cu o digestie proasta cauzata de mesele mult prea pline la ore tarzii in noapte, poate si cu un inceput de ulcer. Merita oare?Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right