Spanacul, sursa pura de sanatate

Spanacul, sursa pura de sanatate
  calendar_month        
Alimentatia variata, programul de lucru organizat si exercitiile fizice regulate sunt cheia unei sanatati de fier.

Daca vei urmari toate aceste aspecte atunci cu siguranta nu te vei plange prea des de raceli sau alte afectiuni ale sezonului. Consumul bazat pe legume si fructe proaspete te mentine mai tanara si mai plina de energie.

Daca totusi vrei sa stii mai multe informatii despre ce inseamna cu adevarat sa mananci sanatos atunci vizita la un nutritionist te va ajuta foarte mult.

Fara a considera deloc a fi un moft, aceasta modalitate inteleapta de planificare a nutritiei este secretul unei vieti mai ferite de o serie de boli grave.

Spanacul, o fantana de sanatate

Spanacul este o leguma ce nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra. Inca din cele mai vechi timpuri, spanacul era prezent in nutritia andaluzilor dinainte de anul 1000 (d. H.).

O leguma preferata nu numai de civilizatiile antice, spanacul a ramas in alimentatie cunoscut pentru principiile sale de imbunatatire a digestiei.

Spune stop cancerului!

Antioxidantii pe care ii contine, provitamina A si vitaminele E si C previn multiplele forme de cancer. Acesta este slab in calorii, dar bogat in fibre, spanacul este un aliment vital pentru corpul tau.

In functie de sezon, spanacul pe care il consumam verde sau preparat ca garnituri poate contine un nivel mai scazut sau mai ridicat de vitamina C.



Astfel primavara, spanacul este mai slab in vitamine, luandu-si revansa abia in toamna. Acesta este anotimpul cand spanacul devine mai bogat in vitamine.

Bogatia sa nutritionala mai depinde si de momentul culegerii lui. Consuma-l in primele 24 de ore, adica inainte ca acesta sa oxideze si astfel organismul tau se va bucura de toate calitatile sale.

Clorofila, pigmentul verde al tulpinilor si frunzelor contine vitamina P ce creste rezistenta micilor vase de sange.

Asadar, pentru a pastra maximul proprietatilor sale benefice spanacul trebuie consumat cat mai neprocesat termic sau imediat dupa ce a fost preparat.

Recomandari