Spanacul - vedeta alimentatiei sanatoase

Spanacul - vedeta alimentatiei sanatoase
  calendar_month        
Beneficiile spanacului sunt nenumarate, iar capacitatea acestuia de prevenire a bolilor este recunoscuta pe intreg mapamondul.

Spanacul este o sursa nesecata de vitamine si minerale.

Acesta contine potasiu, magneziu, acid folic,antioxidanti, beta-caroten si fitochimicale, precum luteina.

Acidul lipoic din spanc ajuta vitaminele C si E sa se regenereze tesuturile si sa tina in frau glicemia.

Cantitatea ridicata de calciu din spanac ajuta la intarirea sistemului osos.


Vitaminele A, C si E alaturi de acidul folic, fibre si magneziu apara organismul impotriva cancerului in special cel de colon, plamani sau san.

De asemenea spanacul potejeaza impotriva bolilor de inima si ajuta memoria.

Iata cateva metode simple de a introduce mai mult spanac in alimentatia zilnica !

Daca aveti chef de paste, incercati sa adaugati spanac tocat printre ingredientele pe care le folositi pentru sos.
Spanacul poate fi adaugat in supa sau il puteti folosi ca si garnitura la friptura.
Sote-ul de spanac, cu putin usturoi poate fi un deliciu daca se serveste cu un cartof copt.
Puteti face un sos simplu de spanac pe care sa-l serviti alaturi de legumele preferate, fie acestea fierte sau crude.
Folositi spanac in loc de salata atunci cand preparati sandwich-urile.
Incorporati spanacul in omlete sau seviti-l ca si dressing.

Pentru a fi mai motivat sa mancati spanac va dezvaluim valorile nutritive ale spanacului per 100 grame.


? Vitamina A : 9,420 I.U.
? Vitamina B : Thiamine .11 mg.;
? Riboflavin : .20 mg.;
? Niacin : .6 mg.
? Vitamina C : 59 mg.
? Vitamin K : nu a fost stabilita o valoare exacta
? Calciu : 81 mg
? Fier : 3.0 mg.
? Fosfor : 55 mg.
? Potasiu : 470 mg.
? Carbohidrati : 3.2 gm.
? Proteine : 2.3 gm.
? Calorii : 20

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Ghiceste in zaruri
  • person

    "one kick in the ass mean one step foward"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right