De cate calorii are nevoie corpul tau

De cate calorii are nevoie corpul tau
  calendar_month        
Cu totii avem nevoie de un numar minim de calorii numai pt a supravietui, dar putem stabili o limita pentru a ne mentine o greutate sanatoasa.

Poti calcula numarul total de calorii de care ai nevoie pentru stilul tau de viata, si apoi poti folosi aceasta cifra pentru a te decide asupra unui numar de calorii pe care le vei consuma zilnic - nu exista o suma absolut valabila, totusi.

1. Calculeaza numarul minim de calorii de care ai nevoie, inmultind greutatea ta actuala sau cea dorita cu 500 daca esti femeie sau 550 pentru barbati. Acest numar reprezinta numarul minim de calorii de care organismul tau are nevoie.

2. Calculeaza numarul de calorii necesare pentru activitatile tale zilnice multiplicand numarul minim de calorii necesare cu nivelul tau de activitate:

20% daca stai pe scaun sau intinsa majoritatea timpului.
30% daca mergi mai putin de 3 km pe zi,.
40% daca esti oarecum activa, facand activitati precum dans, muncesti mult in casa sau in gradina, sau faci exercitii fizice usoare.
50% daca esti implicata activ intr-un sport sau ai o slujba care necesita multa munca fizica, cum este cea in domenoil constructiilor.


Numarul rezultat reprezinta necesarul caloric pentru activitatile specifice stilului tau de viata.

3. Calculeaza numarul de calorii de care organismul tau are nevoie pentru digestie si absorbtie adunand necesarul caloric de baza cu necesarul caloric pentru activitati (rezultatele de la 1. si 2.) si multiplicand aceasta suma cu 0.10. Rezultatul il reprezinta numarul de calorii de care ai nevoie pentru digestie.

4. Aduna rezultatele de la pasii 1, 2 si 3: acesta este numarul total de calorii de care ai nevoie pentru a-ti mentine greutatea.

5. Daca vrei sa slabesti scade numarul de calorii cu 500, sau consuma mai multe calorii depunand efort fizic.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right