Dieta Dukan: 3 retete pentru etapa de atac

history_edu ele.ro calendar_month 14 Mai 2012, 09:54
Dieta Dukan , intocmita de doctorul francez Pierre Dukan la inceputul anilor 2000, si-a castigat rapid milioane de adepte dornice sa slabeasca si sa-si mentina silueta, fara a avea prea multe restrictii alimentare.
Acest regim de slabire se bazeaza pe 4 etape succesive, de la care nu ai voie sa te abati daca vrei sa obtii rezultate optime. Dieta Dukan garanteaza pierderea catorva kilograme in timp record fara prea mare efort. Greul vine abia atunci cand trebuie sa-ti mentii greutatea obtinuta.
Primele doua etape ale dietei Dukan - etapa de atac si etapa alternativa - urmaresc scaderea in greutate. Ultimele doua etape - cea de consolidare si cea de stabilizare definitiva - urmaresc mentinerea greutatii corporale.
Etapa de atac in dieta Dukan
Etapa de atac, cunoscuta si sub denumirea de etapa proteinelor pure, dureaza pana la 10 zile, in functie de cate kilograme vrei sa slabesti. In aceasta etapa trebuie sa consumi doar proteine, pe care le gasesti in oua, produse lactate degresate, piept de pui si peste, printre altele.
In principiu, aceasta etapa nu are efecte adverse grave, insa te poti alege cu respiratie urat mirositoare, senzatia de gura uscata si constipatie.
Iata 3 retete pe care le poti urma in etapa de atac a dietei Dukan:
1. Omleta cu somon afumat si ceapa verde
Omletele sunt foarte indicate in etapa de atac. Este recomandat sa le gatesti in cuptor, intr-o forma din silicon. Astfel, nu mai esti nevoita sa prajesti omleta in grasime. Ai nevoie de: 6 oua 200 grame somon afumat 2 lingurite de iaurt degresat 1 ceapa verde tocata piper proaspat macinat
Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Taie somonul in bucati mai mici. Intr-un bol, amesteca ouale cu iaurt si ceapa verde. Adauga somonul maruntit si asezoneaza cu piper. Toarna compozitia obtinuta intr-o forma din silicon si las-o la copt timp de 40 de minute.
2. Clatite Dukan cu bacon de curcan si oua 2 clatite (galette Dukan) din tarate de ovaz cateva felii de bacon de curcan 4 oua 4 lingurite de lapte degresat putin marar uscat sare si piper
Prajeste in tigaie doua clatite (galette) din tarate de ovaz. Lasa-le deoparte. Fa un amestec de omleta din oua si lapte si amesteca bine pana se omogenizeaza. Asezoneaza cu sare, piper si marar. Incinge o tigaie teflonata si adauga compozitia. Las-o pret de cateva secunde, dupa care, cu ajutorul unei spatule, amestec-o usor pana la coacerea oualor. Intr-o alta tigaie, prajeste usor feliile de bacon de curcan.
Pune baconul peste una dintre clatite, adauga omleta si acopera totul cu a doua omleta. Obtii un sandvis absolut delicios.
3. Piept de pui la grill cu lamaie si ghimbir 1 piept de pui fara piele sucul stors dintr-o lamaie 1 lingurita de ghimbir
Taie pieptul de pui in felii subtiri pe orizontala. Pune feliile intr-un bol si adauga zeama de lamaie si ghimbirul. Amesteca bine, pentru ca tot puiul sa fie marinat. Lasa carnea la frigider timp de o ora.
Coace pieptul de pui pe un grill si mananca-l ca atare sau alaturi de o clatita din tarate de ovaz.
Autor: Laura Galan
Alte articole despre