Dieta Pierre Dukan

Dieta Pierre Dukan
  calendar_month        
Aceasta dieta bogata in proteine a fost creata de nutritionistul francez Pierre Dukan care are o experienta in domeniu de 30 ani.

Cum functioneza

Dieta are un program format din 4 etape. Este bogata in proteine si scazuta in calorii si iti reduce apetitul. Absortia de proteine a organismului duce la reducerea caloriilor si permite pierderea in greutate, fara pierderea masei musculare.

Deasemenea, programul te ajuta sa-ti mentii greutatea si dupa ce te lasi de dieta si reincepi o alimentatie normala.

Etapele

Etapa atacului cu proteinelor pure: mananci doar proteine adica peste, pui, vita slaba, fructe de mare, si lactate fara grasimi. Aceasta etapa dureaza intre 3 si 10 zile, in functie de ce ti-ai propus.

Etapa incrucisarii: proteinelor li se adauga treptat doar legume. Trebuie sa excluzi legumele cu amidon ca mazarea, cartofii, porumbul, fasolea verde si lintea. Apoi alternezi aceste doua etape pana ajungi la greutatea dorita (vei pierde maxim un kilogram pe saptamana).

Etapa consolidarii: te intorci foarte incet la alimentatia normala pentru a evita efectul yo-yo si reintroduci gradual alimentele interzise. Fa acest lucru timp de 10 zile, pentru fiecare kilogram pierdut.

Etapa stabilizarii: mananci normal, respectand doua reguli de aur: sa ai o zi pe saptamana cand mananci doar proteine si sa mananci trei lingurite de fulgi de ovaz si tarate in fiecare zi.Mancarea permisa in prima etapa

Carnea trebuie sa fie de vita sau vitel, carnea de pui trebuie sa fie fara pielita (in afara de rata sau gasca), sunca slaba, peste , fructe de mare, lactate fara grasimi, apa, ceai, cafea.

Mancarea permisa in faza a doua

Mancarea mentionata mai sus si legume fara cartofi, orez, porumb dulce, linte, fasole verde, avocado si mazare.

Dezavantaje

Pentru ca prima faza este scazuta in fibre, e posibil sa te constipi. Pentru a evita deficientele in vitamine si minerale este bine sa iei cateva.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

traiul de dupa gratii
  • person

    "nu voi fi un om obisnuit, pentru ca am dreptul sa fiu extraordinar."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right
Basca simpla mov Neza
Shop Ele.rochevron_right