Exercitii cu mingea de fitness

Exercitii cu mingea de fitness
  calendar_month        
Mingea de fitness, numita si mingea suedeza, este un accesoriu excelent pentru definirea musculaturii, in special a celei abdominale si a fesierilor.

Ea este utila si pentru cei care sufera de dureri de spate si reprezinta o cale amuzanta de a face un pic de sport zilnic.

Iata in imagini ce tipuri de exercitii poti face cu mingea de fitness !
53472.jpg1. Dezvoltarea musculaturii abdominale

Toate femeile isi doresc un abdomen tonifiat ca in adolescenta, iar pentru a indulci tortura exercitiilor abdominale, mingea suedeza este perfecta!

Pozitie de plecare: lungita, cu spatele lipit de sol, cu picioarele ridicate pe minge astfel incat s-o tii cu pulpele.

Fa 3 serii a cate 10 ridicari de bust, fiind atenta sa nu plece mingea de sub tine.


77389.jpg

2. Tot abdominalii

Tonifierea corpului si in special a muschilor abdominali este joaca de copil cu ajutorul mingii de fitness! Singura problema pe care va trebui s-o depasesti: sa ramai in echilibru pe minge!

Pozitie de plecare: asezata cu spatele pe minge, ci picioarele puse bine pe sol, cu genunchii flexati, inclina-ti trunchiul fara sa misti mingea. Astfel iti lucrezi totalitatea muschilor abdominali, insa fara sa-i stresezi prea tare.


77391.jpg

3. In sfarsit, abdominalii!

Pozitie de plecare: asezata pe minge, cu picioarele bine puse pe sol. De data aceasta, mingea este sprijinita de ceva, astfel incat sa te poti concentra mai mult pe exercitii, nu pe mentinerea echilibrului.


77390.jpg
4. Un exercitiu de postura

Pozitie de plecare: asezata pe burta, in echilibru pe minge. Ridica un brat si piciorul opus. Incearca sa-ti pastrezi echilibrul cat poti de mult.77388.jpg

5. Pentru definirea taliei

Pozitie de plecare: tine balonul in fata ta, stai cu picioarele departate la nivelul soldurilor. Ridica bratele tinand mingea si misca-ti trupul de la stanga la dreapta astfel incat sa-ti intorci si soldurile.

Executa 3 serii a cate 10 miscari de acest tip.
Recomandari