Lucreaza-ti corect muschii abdominali
history_edu ele.ro calendar_month 09 Dec 2009, 08:41
Cine nu-si doreste niste abdominali frumos lucrati, delicat reliefati sub un maieu scurt?
Muschii abdominali de foarte multe ori sunt bine ascunsi, din pacate, sub o generoasa burtica care ne face sa ne simtim stanjenite.
Insa nu trebuie sa fie mereu asa, iar vestea buna este ca ei se pot lucra relativ repede, fara vreun efort deosebit, in schimb cu rezultate notabile.
Urmeaza sfaturile noastre. Vei avea un abdomen mai plat, o talie mai frumos reliefata si cateva kilograme bune in minus:
Lucreaza exact abdominalii, si numai ei.
Foarte multe persoane traiesc cu impresia ca isi lucreaza abdominalii, prin clasicele exercitii de ridicare si coborare, cunoscute sub denumirea de "abdomene".
Insa in realitate, doar o mica parte din efort este concentrat pe muschii abdomenului, antrenandu-se in efort mai mult muschii spatelui si cei ai soldurilor.
Simte abdominalii lucrand, altfel nu lucreaza ei.
Intotdeauna cand muschii abdominali sunt pusi corect la lucru, ei transmit semnale evidente. Senzatia de caldura resimtita in primele 2 minute de exercitii este un semn ca esti pe drumul cel bun.
Muschii abdominali nu dor.
In cazul in care in timpul exercitiilor abdominale simti orice fel de durere in zona lombara, opreste-te imediat.
Acesta este semnul clar ca exercitiile nu sunt efectuate corect sau ca muschii tai abdominali nu sunt suficient de incalziti sau de puternici pentru tipul de exercitiu efectuat. Scade ritmul si reia-l cand organismul va fi pregatit.
Nu te alearga nimeni.
Una din greselile frecvente ale celor ce efectueaza abdomene este graba. Daca ai senzatia ca 30 de abdomene efectuate intr-un minut iti vor asigura un stomac plat pe viitor, te inseli amarnic.
Te vei alege in cel mai bun caz cu o febra musculara teribila. Iar in cel mai rau, cu luxatii sau chiar entorse ale muschilor spatelui. Stii vorba proverbului...graba chiar strica treaba!
Mizeaza pe calitate, nu pe cantitate.
Prietena ta cea mai buna face serii de cate 50 de abdomene, insa tu doar de cate 20? Hmm, as tinde sa cred ca tu esti cea castigata. Asta daca le faci corect. Daca doar te ridici si te apleci fara sa iti simti muschii abdomenului lucrand, ai muncit degeaba.
Respira corect.
Nu uita ca respiratia regulata te ajuta sa mentii un ritm sustinut si plamani oxigenati. Nu te avanta fara noima intr-un sir interminabil de abdomene, caci risti sa te ia cu ameteala.
Alte articole despre