Micul dejun care-ti saboteaza dieta

Micul dejun care-ti saboteaza dieta
  calendar_month        
Micul dejun are un rol foarte important, chiar si in cadrul dietei hipocalorice: el e ca un combustibil pentru metabolism si pentru organismul in intregime.

Insa ideea potrivit careia putem manca orice la micul dejun, ca oricum nu se depune, e gresita!

Chiar daca suntem grabite sa plecam spre serviciu, nu e ok sa ne potolim foamea cu croissante, biscuiti sau hamburgeri. Iata care sunt aceste alimente interzise!

Croissantele

Exista un motiv pentru care croissantele sunt atat de pufoase si delicioase: sunt pline de unt, numit si grasime partial hidrogenata. Un astfel de croissant poate avea pana la 350 calorii si e plin de colesterol, care de-abia asteapta sa-ti ditruga dieta si sanatatea.

Sandvisurile

Sandvisurile, mai ales cele cumparate, contin foarte multe grasimi (provenite din mezeluri, branza, cascaval, unt, margarina), dar si sare, unul dintre cei mai mari dusmani ai siluetei. O astfel de gustare poate ajunge pana la 360 calorii.

Biscuitii

Biscuitii sunt chiar si mai calorici decat sandvisurile si croasantele, mai ales daca sunt consumati cu gem sau ciocolata, putrand ajunge pana la 600 calorii si 2 g sare.


Friganelele

Paine + oua + sare + ulei + zahar = multe calorii, insa friganele facute in casa sunt de preferat fata de biscuitii cumparati, in care se mai adauga si o gramada de conservanti.

Batoanele de cereale

Cerealele in sine sunt bune, problema e ca ele stau legate sub forma de baton datorita zaharului sau fructozei. Au prea multe calorii, nu merita!

Cum arata un mic dejun sanatos?

Iaurt gras cu cateva frcute uscate si un pic de miere.
Fulgi de ovaz, lapte si miere.
Branza si biscuiti din cereale integrale sau paine uscata, cu un pahar de suc proaspat de portocala.

Recomandari