Poti slabi mancand!

Poti slabi mancand!
  calendar_month        
Standardele de frumusete impun siluete silfide, asa ca tot mai multe doamne devin preocupate in mod deosebit de kilogramele in plus. Cea mai la indemana solutie pentru a slabi este considerata a fi, infometarea insa specialistii atrag atentia ca infometarea lipseste organismul de nutrientii necesari bunei functionari, ceea ce in timp, duce la boala.

Poti slabi mancand., subliniaza nutritionistul Gabriela Man. Trebuie sa ne alimentam de 4 sau 5 ori pe zi pentru a permite pancreasului sa secrete insulina fractionat. Daca lasam mai mult de patru ore fara sa bagam ceva in gura si incepe sa ne chinuiasca foamea, iar cand vom incepe sa ne hranim se va secreta mai multa insulina ca de obicei.

In plus, cand ne infometam, organismul percepe acest gest ca pe o amenintare si intra in stare de conservare a energiei: corpul asteapta prima ocazie ca sa isi creeze depozite de rezerva (la prima masa servita incearca sa depoziteze) si celulele grase isi activeaza mecanisme care impiedica arderea grasimilor pe care le stocheaza
adauga Gabriela Man.

Alimentatie echilibrata

Potrivit specialistilor, alimentele consumate pe durata intregii zile, ar trebui sa asigure urmatoarele proportii din principalele categorii de nutrienti: proteine (15%), glucide (55%) si grasimi (30%).

Din pacate, pana acum ceva timp grasimile erau considerate nocive pentru sanatate si erau eliminate complet din ceea ce se intelegea prin alimentatie sanatoasa.

O dieta complet lipsita de grasimi este extrem de daunatoare pentru organism, pentru o persoana sanatoasa se recomanda ca grasimile sa reprezinte circa 30% din aportul caloric zilnic. Astfel ca nu trebuie sa eliminam grasimile din alimentatie, trebuie doar sa selectam cu atentie aportul de grasimi in functie de efectele lor asupra organismului. subliniaza Gabriela Man.

Trebuie sa avem in vedere ca exista grasimi rele (saturate si trans) si grasimi bune (nesaturate). Recomandarile institutiilor internationale sunt, ca pe cat posibil, sa incercam sa inlocuim grasimile rele cu cele bune.

Surse de grasimi bune: uleiurile vegetale (de in, de rapita, de floarea soarelui), margarinele de noua generatie, fructele oleaginoase (nucile, alunele, migdalele, fisticul) si pestele (precum somonul, macroul, sardinele).

Surse de grasimi rele: carnea grasa de porc, carnea grasa de vita, carnea de oaie, lactatele grase precum untul si smantana.

Surse bune de Omega 3 si Omega 6 sunt si acele tipuri de fainuri si paste concepute special pentru cei preocupati de pierderea in greutate.

Este important de subliniat ca putem slabi doar prin schimbarea obiceiurilor alimentare, insa nu exista regim pe lumea aceasta care sa ne ajute si la tonifierea musculara. Daca dorim o silueta mai frumos conturata, mai ferma, atunci asocierea sportului este obligatorie.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

nu stiu, despre viata
  • person

    "nu uita: langa cel mai inalt punct al fericirii se afla cea mai adanca prapastie a durerii"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right