Slabeste 3 kilograme intr-o saptamana - Ziua 2

Slabeste 3 kilograme intr-o saptamana - Ziua 2
  calendar_month        
Timp de o saptamana vom fi antrenorii tai personali si te vom ajuta sa-ti atingi obiectivul de a slabi. Fitness, dieta, sfaturi de sanatate: asculta-ti antrenorul!

Fitness: sport cumulat

Vrei sa fii in forma inainte de a merge la mare? E posibil, cu conditia sa ai un pic de ambitie, sa fi atenta la alimentatie si sa practici o activitate fizica regulata.

In plus de cele 30 minute de mers zilnic pe stomacul gol, mai ai nevoie si de 60 minute pe zi din ceea ce se numeste "sport cumulat".

Vestea buna e ca nu trebuie sa transpiri timp de 60 minute non-stop! Nu, fiecare sedinta de 15 minute conteaza! 60 minute de sport plus 30 minute de mers te vor aduce la aproximativ 10 000 pasi pe zi.

Cele 60 minute se vor imparti in 4 sedinte de cate 15 minute fiecare de mers. Poti sa mergi la micul dejun sau dupa cina, poti sa-ti parchezi masina mai departe de birou, sa cobori cu o statie de metrou mai devreme. Chiar si mersul la supermarket conteaza. Vezi, e usor sa faci miscare!

Daca ai deja un stil de viata activ, iar mersul ti se pare prea simplu, iti recomandam sa maresti viteza, durata sau frecventa activitatii fizice practicate.

Alimentatia

Ne vom opri acum asupra snack-urilor, pe care multe dintre noi le degustam de pofta sau din cauza ca mesele principale nu contin toate nutrimentele necesare corpului nostru.

In primul rand, daca ai o munca sedentara, snack-urile sau gustarile nu sunt necesare. Obiectivul snack-ului este dublu: suprimarea sentimentului (adevarat sau fals) de foame si evitarea poftelor de cartofi prajiti/ ciocolata peste 2 ore.

Inainte de a lua o gustare, bea un pahar mare cu apa sau cu ceai verde pentru a fi sigura ca ti-e foame, nu sete. Fa in asa fel incat acasa si la birou sa nu ai decat gustari sanatoase si usoare.

Gustari sanatoase

2 felii subtiri de sunca
1 mar
1 iaurt
1 bucatica de mozzarella cu 10 migdale
1 felie paine integrala unsa cu unt de arahide
1 portie cereale integrale cu 1 ceasca lapte degresat
1/2 pepene galben cu o felie subtire de prosciutto
10 capsune si 10 migdale
100 g chips-uri fara grasime
1 burger vegetarian cu o felie de paine integrala
2 felii de pepene (rosu sau galben)
Broccoli sau conopida cu o lingura de maioneza din soia
10 masline si o felie de paine integrala
1 ceasca ceai negru cu lamaie

Articole din aceeasi serie:

Slabeste 3 kilograme intr-o saptamana - Ziua 1

Slabeste 3 kilograme intr-o saptamana - Ziua 3

Slabeste 3 kilograme intr-o saptamana - Ziua 4

Slabeste 3 kilograme intr-o saptamana - Ziua 5

Slabeste 3 kilograme intr-o saptamana - Ziua 6

Slabeste 3 kilograme intr-o saptamana - Ziua 7

Recomandari