Burta - nu am reusit cu excericitii

Burta - nu am reusit cu excericitii
  calendar_month   update 22 Iun 2003, ora: 15:44      
Seriile de exercitii pentru abdomen nu reusesc sa va faca sa scapati de burta? Dupa mai multe sarcini sau dupa ce ati slabit serios, muschii abdominali pot slabi iar pielea, stricata de vergituri, s-a lasat.

Metode

Lipo-aspiratia
Pentru remodelarea siluietei si refacerea taliei,practicianul utilizeaza niste canule fine,in scopul aspirarii grasimii localizata cel mai adesea in jurul buricului. Pentru intinderea pielii si a muschilor, se practica o incizie in zona pubiana. Interventia se efectueaza sub anestezie generala si dureaza intre 1 ora si 1 ora si 30 de minute. Spitalizarea nu depaseste 24 de ore. Totusi, pentru zonele mai mici, se poate lucra si sub anestezie locala, spitalizarea durand doar cateva ore. Activitatea normala poate fi reluata dupa o perioada situata intre 3 zile si 1 saptamana dupa interventie.

Abdomeno-plastia
Sub anestezie generala, se efectueaza o incizie in partea de jos, deasupra pubisului ca pentru cezariana. Pielea intinsa este trasa in jos, apoi se practica o rejectie, in cazul unor excese importante de grasime, medicul poate efectua o lipoaspiratie si o reasezare a muschilor abdominali. Rezultatele sunt vizibile dupa 3 luni, iar cicatricea ramane foarte discreta. Se poate relua viata normala dupa o perioada situata intre 15 zile si o luna dupa interventie.

Urmari operatorii normale
Edemul si echimoze usoare. Dureri minime in stare de repaus si ceva mai importante la effort in cazul in care muschii au fost intinsi.

Riscuri

- Aspect ondulat
- Cicatrici umflate sau infectate ( in absenta unei drene- postoperatorii): cu cat cantitatea de piele supusa rejectiei este mai mare, cu atat cicatrea este mai lunga.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Universitate cu traditie...
  • person

    "zambeste, maine va fi mai rau!"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right