Laptele, nelipsit din alimentatia copilului tau

Laptele, nelipsit din alimentatia copilului tau
  calendar_month        
Cand vorbim despre alimentatia copilului vorbim invariabil despre lapte. Aliment primordial in hrana copilului, inca de la nastere, laptele contribuie la dezvoltarea optima a organismului, asigurandu-i acestuia nutrientii necesari.

Mult dupa ce copilul nu mai este alaptat, laptele inca se afla in topul alimentelor functionale.

Ce este un aliment functional?

Un aliment functional este acela care imbunatateste starea generala de sanatate a organismului, evita riscul imbolnavirilor si amelioreaza capacitatea de recuperare dupa diverse boli.

Numeroase cercetari medicale au stabilit cu certitudine ca laptele este dotat natural cu calitati exceptionale in nutritie, fiind o excelenta sursa de calciu, de proteine inalt calitative si vitamine hidrosolubile si liposolubile.

Iar in ceea ce priveste dezvoltarea copiilor, laptele detine un rol primordial, acela de prevenire a rahitismului, o maladie a scheletului care se manifesta la nivelul zonelor osoase cu crestere rapida.

Laptele este periculos?

Totusi, odata cu intarcarea copilului si trecerea la o alimentatie bazata pe lapte integral, apare o problema, aceea a pericolelor ce pandesc in acesta.

Laptele contine 25 de vitamine, toate absolut valoroase pentru dezvoltarea copilului. Insa aceste vitamine pot fi, din pacate, usor deteriorate prin fierberea pe aragaz a laptelui crud.

Fierberea la 95 C, necesara in evitarea tuberculozei, leptospirozei, hepatitei A, holerei sau brucelozei distruge vitamina C si acidul folic, pasteurizarea, la 63 C-95 C duce la un produs final continand inca spori.


Laptele UHT - lipsit de riscuri

Insa dintre toate metodele industriale de prelucrare termica, numai tehnologia UHT asigura un lapte care contine in mare masura elementele nutritive originale si ofera garantia calitatii unui produs finit lipsit de riscuri.

Cu ce difera tehnologia UHT fata de celelalte metode de sterilizare a laptelui?

UHT (Ultra High Temperature) este tehnologia care aduce laptele la temperaturi ultrainalte, de 135 - 150 grade C, insa numai pentru 2-4 secunde, apoi il raceste brusc. Intregul proces se desfasoara fara deteriorarea elementelor nutritionale din lapte.

Iar ambalarea sa ulterioara, in conditii aseptice, face ca prospetimiea laptelui sa se intinda pe parcursul a 6 luni, fara nici un adaos de conservanti.

Contine aceleasi 45 de elemente minerale, 25 de vitamine, lactoze, acizi grasi si proteine. Iar gustul sau este absolut delicios!

Hraneste-ti deci copilul, fara griji, cu lapte UHT!

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Cat de frumoasa esti
  • person

    "despre frumusetea care se ascunde in fiecare din noi si despre cum sa fii cu adevarat glamour."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right