Vrei un bebe linistit? Hraneste-te cu fripturi in timpul sarcinii!

Vrei un bebe linistit? Hraneste-te cu fripturi in timpul sarcinii!
  calendar_month        
Esti gravida si vrei sa-ti reduci sansele de a avea un bebe irascibil si plangacios? Atunci consuma cat mai multe fripturi de vita, pui si oua in timpul sarcinii.

Aceste alimente contin vitamina B12, despre care cercetatorii au aratat ca maresc de 3 ori sansele de a naste copii multumiti si linistiti.

Gravidele cu nivele scazute de vitamina B12 au toate sansele de a da nastere unor bebelusi care vor plange cel putin 3 ore pe zi.

Medicii spun ca acest studiu este primul care arata o legatura intre colici si nutritia mamei.

Vitamina B12 este cunoscuta pentru rolul ei important in dezvoltarea creierului si sistemului nervos al bebelusilor in pantecul mamei si este esentiala pentru sanatatea sangelui.

Ea se gaseste in carnea rosie, pui si lactate, precum si in cerealele fortifiate cu vitamina B12, dar si in ficat si crustacee - doua alimente nerecomandate gravidelor.

Mamicile vegetariene si vegane sunt vulnerabile in principal la deficientele de vitamina B12, care conduc la anemie, oboseala, scadere in greutate si constipatie.

Noul studiu al oamenilor de stiinta olandezi a analizat contitatea de vitamina B12 din sangele a peste 4 000 femei in cea de-a 12-a saptamana de sarcina.

Cercetatorii au comparat rezultatele cu un chestionar completat de femei dupa 3 luni de la nasterea bebelusilor lor.

Aproximativ 5% dintre mamicile care avusesera nivele scazute de vitamina B12 in cursul sarcinii s-au plans in chestionare ca au copii foarte plangaciosi - spre deosebire de doar 1% dintre mamicile care avusesera destula vitamina in sange.

Femeile deficiente in vitamina B12 au copii predispusi la colici. Cercetatorii cred ca lipsa acestei vitamine poate afecta dezvoltarea celulelor nervoase din creier, bebelusii fiind astfel mai iritabili.

Studiul nu a descoperit nicio legatura intre acidul folic, un alt nutrient esential in dezvoltarea creierelor celor mici, si plans.

De asemenea, lipsa vitaminei B12 poate duce la intreruperea ciclului natural al somnului sugarilor, deoarece este inhibata eliberarea melatoninei, hormonul somnului.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

drumul
  • person

    "nu regreta niciodata ceea ce ai indraznit sa faci ...regreta ce nu ai facut si ai vrut"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right