5 alimente care previn cancerul

5 alimente care previn cancerul
  calendar_month        
Cu totii am auzit de aceasta cumplita boala care, odata instalata in corpul nostru, numai o minune ne mai poate salva. Factorii acestei boli sunt foarte multi, dar printre ei se numara stresul de zi cu zi, munca fizica prelungita, evitarea controalelor medicale si bineinteles alimentatia necorespunzatoare pentru o viata mai sanatoasa.

Exista insa, cateva alimente, care previn si incetinesc instalarea celulelor cancerigene. Alimente care nu sunt nici costisitoare si le avem la indemana zi de zi. De ce sa nu profitam de ele?

76612.jpg

1. Broccoli

Cercetatorii au demonstrat ca acest aliment contine substante care incetinesc si stompeaza evolutia celulelor cancerigene din organismul uman cu pana la 45%. De ce? Pentru ca acest aliment contine extraodinar de multe vitamine si minerale: vitamina C, vitamina K, fibre vegetale, magneziu, potasiu, vitamina B6 si B2, proteine, acizi Omega3, vitamina B5, calciu, vitamina B1 si B3, zinc, vitamina E, avand doar 43 de calori.
Secretul consta in faptul ca broccoli trebuie consumat crud. Prin fierbere isi pierde aproape toate proprietatile. Efectul maxim este dat de 1 litru de suc de broccoli pe saptamana.

2. Morcovii

Banalii morcovi ascund de fapt un izvor de energie vie. Sucul de morcov, consumat zilnic in jurul cantitatii de 1 litru, previne cancerul de orice tip. Sunt insa cateva secrete pe care trebuie sa le stiti in legatura cum morcovii:



Este indicat sa ii curatati punandu-i sub jetul de apa si frecati cu o perie mai aspra. Astfel isi pastreaza coaja care este puternic mineralizata;

Este bine sa consumam morcovi romanesti, sunt mult mai sanatosi deoarece sunt crescuti natural, fara adaosuri de substante superficiale. Este adevarat ca morcovii din import sunt mult mai aratosi dar ganditi-va cat sunt de mutilati genetic si daca mai au aceleasi proprietati naturale.

3. Sfecla Rosie

Erau vremuri cand sfecla rosie crestea doar in tarile din zona Atlanticului si al Mediteranei, astazi fiind raspandita in toata lumea datoriata calitatilor sale terapeutice. A devenit atat de populala datorita faptului ca ajuta foarte mult la tratarea leucemiei (cancer al sangelui) iar frunzele acesteia stopeaza tumorile cancerigene de orice fel. Sfecla Rosie contine cantitati insemnate de potasiu (substanta indispensabila pentru suferinzii de boli cardiace) si de acid folic (recomandat si femeilor insarcinate), minunea acesteia fiind ca prin fierbere nu isi pierde din calitatile nutritive.

76613.jpg

4. Telina

Aceasta legume alba, se consuma ideal in salate sau in sucuri. Deasemena puteti incerca si mancarica de telina care este deosebit de gustoasa. Consumata constant, scade concentratia de hrmoni cauzatori de stres (cortizol) in sange. Dietele din care telina nu lipseste, va protejeaza stomacul de cancer.

5. Varza Rosie

Consumati varza in salate, supe si orice feluri de mancare care va permite sa o folositi. Indeosebi, varza rosie, contine anumite substante nutritive care previne cancerul. Cum? Nu contine grasimi iar celulele cancerigene nu sunt hranite (cu totii stim ca celulele cancerigene se hranesc cu "carne") astfl, ele se consuma una pe cealalta pana la autodistrugere.

Recomandari