De ce e sanatoasa carnea de curcan: 6 boli pe care le previne
history_edu ele.ro calendar_month 12 Feb 2013, 14:48
Carnea de curcan castiga din ce in ce mai mult teren in randul persoanelor care isi doresc sa aiba o alimentatie sanatoasa.
Este o sursa generoasa de antioxidanti, minerale, vitamine si aminoacizi, dar spre deosebire de alte tipuri de carne, contine putine calorii si grasimi.
Valorile nutritionale ale carnii de curcan o transforma intr-un prieten de nadejde al sanatatii tale, deoarece ajuta la prevenirea anumitor boli.
Iata despre ce afectiuni este vorba.
1. Cancerul
O alimentatie sanatoasa si un stil de viata echilibrat te pot ajuta sa previi temutul cancer. Poti incepe sa-ti transformi organismul intr-o fortareata prin consumarea carnii de curcan in mod regulat. Specialistii sustin ca acest tip de carne contine seleniu, un mineral care inhiba formarea celulelor canceroase. Nu doar seleniul face ca minunata carne de curcan sa previna cancerul, ci si anumiti aminoacizi care intaresc sistemul imunitar si il determina sa tina piept celulelor bolnave.
2. Anemia
Carnea de curcan furnizeaza organismului tau cantitati importante de acid folic si de fier si te ajuta sa combati anemia care poate sa apara din cauza deficientelor de vitamine sau minerale. O portie de 150 de grame de carne de curcan furnizeaza organismului jumatate din doza zilnica recomandata de acid folic.
3. Depresia
Consumul de carne de curcan poate preveni starile depresive, deoarece sporeste productia de serotonina, un hormon al fericirii care te ajuta sa ai o dispozitie de milioane, sa fii vesela si sa privesti viata cu mai mult optimism.
Carnea de curcan contine triptofan, un aminoacid pe care organismul tau il asimileaza din alimente. Triptofanul este responsabil pentru cresterea nivelului de serotonina si, implicit, pentru alungarea depresiei.
4. Insomnia si stresul
Miraculosul triptofan poate preveni insomnia, astfel ca daca simti ca nu reusesti sa te odihnesti bine in timpul noptii, poti lua in calcul posibilitatea de a consuma mai des carne de curcan.
Nutritionistii sustin ca in carnea de curcan se gasesc o multime de substante care au efect antistres, te ajuta sa te concentrezi mai bine si sa fii mai relaxata.
5. Afectiuni cardiovasculare
Carnea de curcan este recomandata de medici pentru prevenirea afectiunilor cardiovasculare, intrucat este saraca in grasimi saturate si contribuie la reducerea nivelului de colesterol rau din sange.
Studiile arata ca 150 de grame de carne de curcan contin mai putin colesterol si grasimi saturate decat carnea de pui, de vita sau de porc. Este recomandat sa consumi doar carne de curcan fara piele, intrucat pielea este o sursa generoasa de grasimi de care organismul tau nu are nevoie.
6. Hiperglicemia
Hiperglicemia (ivelul crescut de zahar din sange) poate fi prevenita printr-un consum regulat de carne de curcan. Aceasta carne sanatoasa are un indice glicemic scazut, ceea ce inseamna ca va fi digerata lent si iti va asigura o senzatie de satietate pe termen lung. Alimentele cu indice glicemic scazut previn cresterea rapida a cantitatii de zahar din sange si tin la distanta diabetul, obezitatea si bolile cardiovasculare.
Tu obisnuiesti sa consumi carne de curcan?
Autor: Laura Galan
Recomandari
Newsletter Ele.ro
INCEPUT...
- person
"~~~viata nu se masoara in respiratii pe minut, ci in momente kre iti taie rasuflarea...~~~"