Remedii naturiste pentru astenia de toamna

Remedii naturiste pentru astenia de toamna
  calendar_month        
Astenia de toamna apare din cauza inadaptarii organismului la diferentele de temperatura intre zi si noapte. Lipsa luminii solare, alimentatia dezechilibrata , programul haotic, lipsa odihnei sau sedentarismul sunt principalele cauze ale asteniei de toamna.

Tristetea inexplicabila, oboseala, nervozitatea, lipsa apetitului sau migrenele sunt cateva dintre simptomele asteniei de toamna. Astenia se poate manifesta la orice varsta, insa este specifica in general femeilor cu o viata activa si stresanta.

Produse naturiste pentru astenia de toamna

Cand mercurul din termometre indica valori din ce in ce mai mici este momentul sa stimulezi organismul cu suplimente de vitamine si minerale. Acestea au un important aport de energie.

Laptisorul de matca este bogat in vitamine si substante nutritive care intaresc organismul. Este un tonic general si indeparteaza oboseala.

Ca si laptisorul de matca, polenul actioneaza ca un tonic general al organismului. Este recomandat in revigorarea mintii si creierului si ofera energie.

Drojdia de bere este bogata in vitamina B si ajuta la detoxifierea organismului. Intareste sistemul imunitar, trateaza anemia si revigoreaza intreg organismul.

Fructele de guarana, o planta originara din padurea amazoniana, sunt bogate in calciu, fosfor, potasiu si magneziu. Actioneaza ca un stimulent fizic si psihic si are proprietati antidepresive.

Ginsengul ajuta la cresterea vitalitatii, intensifica activitatea mentala si fizica. Ghimbirul relaxeaza si detensioneaza musculatura. Intensifica starea de vine si aduce un aport de vitalitate.

Dovleacul este bogat in vitamine si minerale precum magneziu, zinc, seleniu, calciu, fier si vitaminele A, C, E. Are usoare efecte sedative asupra sistemului nervos. Revigoreaza si instaleaza o stare de bine.

Ceaiurile sunt de asemenea eficiente in lupta cu astenia de toamna. Ceaiul de sunatoare combate insomniile si depresiile, iar ceaiul de rozmarin indeparteaza oboseala si durerile de cap.

Valeriana are proprietati sedative si antidepresive. Combate insomnia si nervozitatea. Se foloseste inainte de culcare sub forma de picaturi sau capsule.

Mararul este o planta aromatica extrem de benefica in tratarea asteniei de toamna. Reda energie intregului organism.

Macesele sunt bogate in vitamina C. Trateaza oboseala cronica, slabiciunea fizica, durerile de oase, scaderea apetitului alimentar si sangerarile gingivale. Este de ajutor si in intarirea sistemului imunitar.

Papadia are puternice proprietati detoxifiante. Elimina toxinele din ficat si colon, regleaza si stimuleaza digestia. Se poate consuma sub forma de tinctura sau ceai.

Perele contin pectine, acizi organici, saruri minerale, calciu, fosfor, fier, magneziu, mangan, potasiu si vitaminele A, B1, B2, B3, B6, C. Actioneaza ca un tonic general al intregului organism. Se consuma in stare cruda sau sub forma de suc.

Tinctura de rozmarin are un efect tonic nervos si cardiac puternic. Este utila pentru persoanele depresive si melancolice. Stabilizeaza emotiile si ofera o stare de bine.

Autor: Mihaela Rotaru
Recomandari