Colesterolul marit afecteaza sanatatea inimii

Colesterolul marit afecteaza sanatatea inimii
  calendar_month        
Doi din trei romani sufera de boli cardiovasculare iar colesterolul marit este unul dintre principalii factori de risc pentru aceste boli. Putem insa preveni aparitia afectiunilor cardiovasculare, mentinand colesterolul in limite normale. Asta fiindca 80 % dintre bolile inimii pot fi prevenite respectand un stil de viata sanatos. Tinand cont insa ca nu exista simptome care sa semnaleze cresterea colesterolului peste limitele normale, este important sa repetam analizele la sange de cel putin doua ori pe an.

Colesterolul si grasimile

Alimentatia bogata in grasimi saturate si mostenirea genetica sunt principalele motive pentru care colesterolul creste nepermis de mult, se depune pe peretii interiori ai vaselor de sange si imbolnaveste inima.

Exista doua tipuri de colesterol: colesterolul bun, adica HDL colesterolul si colesterolul rau, adica LDL colesterolul. Colesterolul bun este hranit de grasimi bune iar colesterul rau de grasimi rele. Acesta este motivul pentru care trebuie sa inlocuim in alimentatie grasimile saturate cu cele nesaturate.

Grasimile saturate, asa zisele grasimi rele de origine animala le gasim in alimente precum unt, smantana, carne de porc si carne grasa de vita. Grasimile nesaturate, asa zisele grasimi bune, de origine vegetala le gasim in uleiuri vegetale, margarina de noua generatie cu un continut bogat in grasimi esentiale Omega 3 si Omega 6, oleaginoase, peste.

Luna septembrie, Luna Inimii

Luna Septembrie este Luna Inimii si peste tot in lume se desfasoara campanii dedicate sanatatii cardiovasculare. In Romania, Becel ii ajuta pe oameni sa isi verifice nivelul colesterolului din sange. Astfel, cei care cumpara orice sortiment de Becel 400g in aceasta perioada pot merge cu folia protectoare de sub capac la cel mai apropiat centru Medsana pentru a beneficia gratuit de verificarea nivelului colesterolului total, a colesterolului bun, dar si de o consultatie gratuita pentru interpretarea rezultatelor.

Scopul campaniei Becel este de a trage un semnal de alarma privind pericolul pe care il reprezinta colesterolul marit pentru sanatatea inimii. Iar luna septembrie, Luna Inimii, este momentul potrivit pentru ca fiecare dintre noi sa se preocupe de sanatatea inimii sale si a celor dragi. Daca tu esti bine, ai grija de inimile celor dragi! Ajuta-i sa-si verifice colesterolul! - acesta este mesajul Becel. Informatii suplimentare despre campanie sunt disponibile pe site-ul www.lunainimii.ro sau la TelVerde - 0800 150 150.

Margarina Becel

Becel este o margarina de noua generatie care, prin continutul sau bogat in grasimile elentiale Omega 3 si Omega 6, ajuta in lupta impotriva colesterolului. Numele Becel este o prescurtare a expresiei Blood Cholesterol Lowering (BCL) si arata, o data in plus, scopul pentru care a fost creat de cercetatorii Unilever. Distribuita initial doar prin intermediul farmaciilor, Becel este astazi consumata de 12 milioane de oameni din 29 de tari.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Tabara de pictura Hobby Art pt adulti, in Maramures
  • person

    "frumosul se simte dupa regulile interioare ale fiecaruia spunea cineva acum mult timp."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right