Remedii contra pungilor de sub ochi

Remedii contra pungilor de sub ochi
  calendar_month        
Digestie grea, lacrimi inainte de culcare?

A doua zi, ochii au nevoie de un drenaj bun, Pentru a iesi in lume fara ochelarii de soare, testeaza retetele urmatoare "de casa" ce combat pungile de sub ochi!


Ceaiul

Bogat in taninuri, ceaiul "atrage" apa care stagneaza in tesuturi. Gestul cel mai rapid? Aplica saculeti cu ceai incalziti si raciti in prealabil pe pleoapele inchise. Tine-i 10-15 minute, apoi spala-te cu apa calduta.

Laptele

Laptele contine acid lactic, glucoza si calciu, care actioneaza asupra reducerii inflamatiei. Laptele rece utilizat in comprese inghetate, timp de 10 minute, face minuni asupra pungilor de sub ochi. Calmare asigurata!

Albastreaua

Nu e de mirare ca in secolul al XVII-lea aceasta floare bianuala era numita "sperietoarea ochelarilor". Dupa ce era maruntita si amestecata cu apa de ploaie sau roua, vracii o utilizau pentru calmarea ochilor fragili si iritati. Ea are si actiune astringenta, contracta tesuturile, reducand asadar aparenta pungilor de sub ochi.

Susanul

Pune un saculet cu seminte de susan pe pleoape, timp de 15 minute. Greutatea semintelor exercita un efect relaxant si drenant asupra acestei zone a fetei.

Dar tratamentul chirurgical?

Atunci cand pleoapele inferioare si superioare se relaxeaza, grasimea situata in jurul globului ocular, cu scop protector, are tendinta sa se acumuleze, formand acele faimoase "pungi" ce intristeaza privirea persoanelor trecute de 40-50 ani. Pungile sunt adesea ereditare, afectand in acest caz femei si barbati tineri, de 25-30 ani.

In ambele cazuri, tratamentul definitiv propus de oftalmologi si chirurgii esteticieni este cel chirurgical. El consta in eliminarea excesului de grasime situat pe pleoape. Cicatricea este invizibila. Interventia se efectueaza sub anestezie locala sau generala.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right