Este foame sau stres?

Este foame sau stres?
  calendar_month        
Stresul se confunda uneori cu foamea, iar asta nu e bine pentru silueta ta. Daca ai aceasta problema, trebuie sa gasesti o solutie nealimentara pentru a combate stresul.

Mancatul pe fond de stres - o foame reala sau imaginara?

"Stresul este un raspuns invatat, si la fel este si mancatul pe fond de stres", spune Dr. Martin Binks de la Duke Diet and Fitness Center.

Daca ai crescut intr-un mediu in care mancarea era folosita pentru controlarea emotiilor, atunci ai mai multe sanse sa practici mancatul pe fond de stres. Daca ai invatat tehnici sanatoase de management al stresului, atunci probabil ca nu te mai indrepti spre mancare cand esti stresata.

Mancatul pe fond de stres este insa si o consecinta a hormonilor. Se stie ca foamea, apetitul si satietatea sunt determinate hormonal si sunt influentate de stres si somn.

Cum sa-ti schimbi obiceiul de a manca pe fond de stres

Mancatul pe fond de stres este un raspuns emotional care in timp devine automat. Pentru a combate un obicei vechi, va trebui sa-ti faci un nou obicei.

Asa ca data viitoare cand stresul te trimite in bucatarie sau la tonomat, lupta cu tine. Stai jos, respira, combate stresul fara sa cazi prada poftelor alimentare.

Cu ce sa inlocuiesti mancarea

Sport
Sportul regulat previne stresul si te ajuta sa arzi calorii, nu sa le acumulezi. In loc sa fugi prin bucatarie dupa un sandvis, incalta-ti pantofii sport si mergi la plimbare.

Acorda-ti un moment de respiro
Indeparteaza-te pentru un timp de sursa stresului. Daca te gandesti la o situatie care iti creeaza anxietate, distrage-ti atentia cu un alt subiect mai placut.

Gandeste pozitiv
Vino cu un plan pentru a rezolva situatia care te deranjeaza. Nimic nu bate mai bine stresul ca solutia problemei ce il cauzeaza.

Relaxeaza-te
Mediteaza, vizualizeaza un loc pasnic sau asculta o muzica de relaxare.

Amuza-te
Mergi intr-o vacanta neplanificata, joaca un joc, suna o prietena sau uita-te la un film bun.

Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

O sansa
  • person

    "cheia spre fericire este sa iti doresti ce poti obtine..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right