Incepe detoxifierea de primavara

Incepe detoxifierea de primavara
  calendar_month        
Detoxifierea organismului se poate realiza pe tot parcursul anului, insa primavara este anotimpul ideal in care poti da jos kilogramele acumulate in sezonul rece si iti poti curata corpul de toxinele care il impiedica sa radieze de frumusete. Descopera ce trebuie sa faci pentru a-ti detoxifia corpul simplu si rapid.

In general, pe parcursul iernii, tinzi sa consumi mai multa carne, produse cu un grad ridicat de grasimi saturate si produse rafinate. Toate acestea iti pot afecta organismul: obosesti mai repede, ai parul tern, pielea este uscata, iar "colaceii" se intaleaza comod pe abdomen.

Odata cu venirea primaverii, este indicat sa recurgi la detoxifierea organismului, prin care scapi de toxine si slabesti armonios.

Cum incepi cura de detoxifiere de primavara?

Detoxifierea de primavara inseamna sa elimini din alimentatia ta zilnica acele alimente care tind sa acumuleze toxine in corpul tau. Tigarile, cafeaua, bauturile alcoolice, dulciurile rafinate si grasimile saturate.

Cu alte cuvinte, nu este indicat sa consumi mezeluri, carne de porc, prajituri, porduse de patiserie, fast food, maioneze, sosuri grase, unt si margarina. Lista este mai lunga de atat, insa acestea sunt cel mai frecvent consumate alimente nesanatoase.

Superalimente pentru detoxifierea de primavara

Odata cu venirea primaverii, alege sa consumi cat mai multe legume, fructe, cereale integrale si alimente bogate in grasimi nesaturate.

Salatele de legume sunt esentiale in cura de detoxifiere. Inlocuieste painea alba, rafinata, cu paine integrala, uleiul de floarea soarelui cu ulei de masline, iar in loc de otet, pune zeama de lamaie.

Cerealele integrale sunt mana cereasca in cura de detoxifiere a organismului, prin urmare, nu ezita sa mananci orez brun in loc de orez clasic sau quinoa in loc de carne de vita.

Carnea de pui (pieptul) si cea de peste sunt permise in curele de detoxifiere, in special la masa de pranz. Este recomandat sa gatesti carnea pe gratar sau la aburi.

Pestele este usor de digerat si are un continut bogat in proteine, vitamine si acizi esentiali. Grasimea pestelui este bogata in acizi grasi nesaturati, deci nu reprezinta un pericol pentru organism.

In perioada de detoxifiere de primavara, sunt recomandate toate legumele si fructele, insa unele dintre acestea sunt de-a dreptul incredibile. Acum, in perioada primaverii, este bine sa profiti de legumele de sezon: urzici, stevie, spanac, leurda, ridichi si salata verde.

Pentru detoxifiere, inlocuieste gustarile de covrigei si biscuiti, cu fructe, nuci si migdale.

Ceaiuri pentru detoxifierea de primavara

In cura de detoxifiere, nu face rabat de la ceaiuri. Acestea ajuta la eliminarea toxinelor din organism si contribuie la o buna digestie. Printre cele mai eficiente ceaiuri sunt cele din scoarta de salcie, soc, ceai verde si cozi de cirese.

Nu uita de aportul zilnic de apa. Este indicat sa bei cel putin 2 litri de apa.

Nu te mai stresa

Stresul este una dintre cauzele care duc la formarea depozitelor de grasime. Situatiile stresante determina organismul sa produca hormoni de stres - cortizolul si leptina, in urma carora metabolismul devine incet, iar corpul incepe sa stocheze "rezerve de combustibil" (sub forma de grasime).

Fa sport

Detoxifierea organismului presupune si putin efort fizic. Daca nu ai timp sa mergi la sala, poti opta pentru alergari in parc, mers cu bicicleta, inot si arobic.



Autor: Laura Galan

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Forum Ele.rochevron_right