6 situatii in care sportul duce la cresterea in greutate
history_edu ele.ro calendar_month 20 Nov 2012, 15:31
Sportul te ajuta sa slabesti. Cu siguranta ai auzit de foarte multe ori aceasta afirmatie. Intr-adevar, sportul, alaturi de o alimentatie sanatoasa, poate contribui la pierderea kilogramelor in plus, dar exista si un revers al medaliei.
In anumite situatii, sportul poate contribui la cresterea in greutate, de aceea este bine sa tii cont si de acest aspect atunci cand mergi la sala.
1. Ai un apetit sporit
Observi ca ai luat in greutate, in conditiile in care faci sport in mod regulat? Ei bine, o explicatie ar putea fi aceasta: sportul amplifica senzatia de foame si sporeste apetitul. Cu cat faci mai multe exercitii fizice, cu atat organismul tau arde mai multa grasime pentru a-ti furniza energie. La finalul unei sesiuni istovitoare la sala, poti simti o nevoie acuta de a manca ceva, chiar si alimente nesanatoase.
Cu alte cuvinte, sportul te "ajuta" indirect sa te ingrasi. Solutia ar fi sa consumi alimente bogate in proteine, un nutrient care contribuie la refacerea muschilor si la mentinerea energiei la un nivel ridicat. Evita sa consumi calorii goale, daca vrei sa ai o silueta de invidiat.
2. Nu alegi exercitii care ard caloriile eficient
Vrei sa arzi rapid caloriile consumate? Atunci specialistii recomanda sa urmezi un program de step aerobic, combinat cu alergat, inot si bicicleta. Unele exercitii fizice, cum ar fi ridicarea greutatilor, nu ard atat de multe calorii, iar la un moment dat ajungi sa te intrebi cum reusesti sa te ingrasi, cu toate ca faci sport.
3. Consumi batoane energizante
Sportul este frecvent asociat cu consumul de batoane sau bauturi energizante. Da, ele iti pot conferi un plus de energie daca le consumi in timpul exercitiilor, dar in acelasi timp pot contine un numar mare de calorii. In timp, aceste calorii duc la ingrasare. O solutie eficienta ar fi sa eviti consumul produselor energizante in timp ce faci sport sau dupa.
4. Esti deshidratata
In timpul exercitiilor fizice, organismul tau elimina o cantitate generoasa de apa, ceea ce poate duce la deshidratare. Este esential sa consumi apa inainte, in timpul si dupa exercitiile fizice, pentru a-ti mentine un nivel optim de hidratare.
Atunci cand esti deshidratata si nu bei apa, organismul tau percepe acest gest ca pe o amenintare si retine apa in organism. Dupa cum stii, retentia apei este una dintre cauzele care duc la ingrasare. Altfel spus, sportul minus apa inseamna crestere in greutate. De fiecare data cand simti nevoia sa te hidratezi, bea apa. Nimic nu este mai sanatos decat apa.
5. Ai un dezechilibru hormonal
Sportul poate face minuni pentru silueta, insa nu si atunci cand suferi de un dezechilibru hormonal. O astfel de afectiune poate contribui la ingrasare, chiar daca faci sport in fiecare zi. Consulta medicul pentru a afla daca ai un dezechilibru hormonal sau daca pur si simplu exercitiile fizice nu dau rezultatele dorite.
6. Ai o masa musculara generoasa
Sportul ajuta la reducerea tesutului adipos, facand loc masei musculare. Dar este bine sa stii ca o masa musculara generoasa poate determina organismul sa se concentreze doar pe producerea ei si nu pe topirea celulelor de grasime. Astfel, chiar daca obtii un corp tonifiat, tot te poti ingrasa. Instructorul de fitness iti poate recomanda alte exercitii, in cazul in care cele pe care le faci acum nu dau randament.
In ciuda acestor 6 situatii in care sportul duce la cresterea in greutate, nu este bine sa renunti definitiv la miscare.
Tu stiai ca sportul poate contribui la ingrasare?
Autor: Laura Galan
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro
A slabit 30 kg in 45 de zile????
- person
"cu cat vom gandi mai rational cu atat vom fi mai liberi!voltaire"