Dieta cu sfecla si ciuperci: slabesti 4 kilograme intr-o saptamana

Dieta cu sfecla si ciuperci: slabesti 4 kilograme intr-o saptamana
  calendar_month        
O saptamana. Atat poate sa dureze o dieta speciala care sa te ajute sa scapi de 4 kilograme in 7 zile, bazata pe consumul a doua alimente foarte sanatoase pentru organismul tau: sfecla rosie si ciupercile.

Iar cum inceputul primaverii este cea mai buna perioada pentru o cura de detoxifiere care sa te pregateasca pentru rochitele vaporoase din sezonul cald, iata o dieta care poate sa iti ofere rezultatele scontate.

Cum orice dieta este constituita pe baza anumitor rigori, dieta cu sfecla si ciuperci impune un anumit numar de mese in fiecare zi, excluderea unor alimente si evitarea gustarilor de orice natura. In esenta, cura de slabire bazata pe consumul sfeclei si al ciupercilor iti interzice categoric rontaielile intre mese si presupune respectarea unui plan alimentar timp de 7 zile. La final, acul cantarului iti poate da de veste ca esti mai supla cu 4 kg.

Beneficiile dietei cu sfecla si ciuperci

Principiile de baza ale dietei cu sfecla si ciuperci izvorasc din anumite alimente pe care trebuie sa le consumi, extrem de benefice pentru organism. Cele doua produse de baza ale curei de slabire - sfecla rosie si ciupercile - sunt bogate in vitamine si minerale cu efect pozitiv asupra sistemului cardiac si sunt totodata sarace in calorii.

Sflecla rosie furnizeaza organismului vitamina A, C, complexul de vitamine B (inclusiv acid folic), fier, potasiu si magneziu. Aceasta leguma carnoasa contine carbohidrati complecsi, proteine, antioxidanti puternici si fibre solubile, adica tot pachetul de substante nutritive de care corpul are nevoie pentru a functiona optim. Mai mult, sfecla rosie mentine nivelul glicemiei din sange stabil, ceea ce inseamna ca te ajuta sa nu mai poftesti la dulce!

Ciupercile favorizeaza scaderea in greutate, oferindu-ti proteine slabe, vitaminele C, B6 si B12, au efect detoxifiant si reduc nivelul de colesterol din sange.

In ce consta dieta cu sfecla si ciuperci

Timp de 7 zile, este important sa consumi doar alimentele incluse in dieta cu sfecla si ciuperci, fara sa excluzi unul sau mai multe dintre ele. Asadar, iata cum arata mesele recomandate pentru fiecare zi a saptamanii de dieta:

Mic dejun:

doua felii de paine neagrabranza proaspata de vaci cu nucio cana de ceai verde sau cafea

Pranz:

o salata speciala de sfecla rosie, asezonata cu nuci

Pentru a o prepara, ai nevoie de: o sfecla rosie fiarta, un mar verde, salata verde, piept de pui fiert, 5 ml ulei de masline, 2 lingurite de otet de mere, un praf de are. Amesteca bine ingredientele si presara deasupra nuci sau migdale pisate.

In alta zi a dietei, poti opta si pentru o alta varianta de pranz: piept de pui la gratar (150 g) cu garnitura de ciuperci (120 g) si orez brun. Taie carnea si ciupercile cubulete si pune-le cu orezul intr-o tigaie, pregatind in prealabil un sos din 100 ml lapte, 1 lingurita de mustar, o lingurita de smantana degresata si un castravecior murat tocat. Lasa totul la innabusit 10 minute, apoi consuma preparatul, respectand gramajele indicate.

Cina:

o chifla mica de secara, 150 g piept de pui fiert si o cana de ceai

La fel de important este sa bei zilnic minimum 2 l de lichid: apa plata, ceai, ceai verde si cafea neindulcita.

Desigur, dieta cu sfecla rosie si ciuperci nu admite consumul de dulciuri, fast food, bauturi acidulate si alte produse alimentare, in afara de cele enumerate mai sus.



Autor: Adelina Dobrin

Recomandari