Dieta pentru seniori

Dieta pentru seniori
  calendar_month        
Poate te-ai aflat in situatia cand bunica, sau mama, sau matusa s-au confruntat cu o problema alimentara si nu ai putut sa le ajuti.

Odata cu inaintarea in varsta nu prea ne dam seama ca organismul nostru se transforma si trebuie sa ne schimbam obiceiurile culinare in functie de acest factor.

Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa ajuti o persoana mai in varsta din punct de vedere nutritional.





Accentul trebuie sa se puna pe carbohidratii buni (orez brun, paine integrala, ovaz, secara etc.)
Trebuie incurajat consumul de legume si fructe crude.

In fiecare zi, batranii trebuie sa serveasca o portie de cruditati pentru a putea asimila cantitatea maxima de nutrienti. De asemenea, acestea ajuta la imbunatatirea digestiei si a tranzitului intestinal.

Cel mai bun mod de a prepara mancarea este la abur. Acest proces pastreaza toti nutrientii alimentelor asigurand o alimentatie sanatoasa si bogata in substante benefice pentru organism.

Aportul de proteine trebuie facut din surse fara prea multe grasimi precum: peste, carne de pui, oua, fasole, mazare, tofu etc. Evitati grasimile saturate sau produsele cu exces de sare.

Alegerea optima pentru persoanele in etate din punct de vedere al produselor lactate sunt lactatele degresate sau cu continut sarac de grasimi. Acestea permit o asimilare mult mai usoara a calciului.

Pe langa un aport considerabil de lichide zilnic si alimentele trebuie sa contina un procentaj crescut de apa.

O hidratare corespunzatoare ajuta la eliminarea toxinelor din organism, combate constipatia si asigura buna functionare a articulatilor. Alege alimente precum: pepene, struguri, castraveti, ceapa, mere, varza si mai ales supa.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Obezitatea- boala secolului XXI
  • person

    "pasiune+antrenament=sanatate 1"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right