Dieta Warrior

Dieta Warrior
  calendar_month        
Dieta Warrior implica reantrenarea corpului tau cat si a mintii. Daca incerci dieta pentru cateva saptamani, foamea se va diminua pe timpul zilei. Si atunci cand mananci noaptea, vei sti exact ce si cat sa mananci.

Corpul tau iti poate spune sa consumi o cantitate considerabila. Chiar si asa, asculta-l. Daca ziua vei avea pofta de ceva, este in regula cu conditia ca acel ceva sa fie legume proaspete, fructe si putine proteine. Fara carbohidrati.

Stim deja ca antrenamentul pe stomacul gol stimuleaza pierderea in greutate. Perioadele lungi in care nu mananci cresc eficienta proteinelor. Daca te abtii sa consumi proteine, atunci cand vei consuma proteine, corpul tau le va utiliza mult mai eficient.

Nemancatul perioade mai lungi imbunatateste de asemenea producerea de insulina astfel incat atunci cand mananci, nivelul zaharului din sange nu va mai fluctua si corpul tau nu va mai depozita carbohidratii ca si grasime.

Consumul unui anumit tip de proteine pe stomacul gol poate creste nivelul de testosteron si cel al hormonilor de crestere. Lungile perioade de postit permit de asemenea aminoacizilor sa actioneze in mod favorabil asupra creierului. Principalul truc al acestei diete este sa-ti reantrenezi corpul.

Faza subalimentarii este construita pe principiul postitului controlat. Dureaza 16-18 ore dupa ultima masa, inclusiv timpul in care dormi. In timpul acestei faze poti consuma fructe proaspete si legume si ceva proteine.

Telul acestei faze consta in arderea de grasimi, detoxifiere si in manipularea hormonilor sa atinga maximum de eficienta.

Faza subalimentarii poate fi urmata de faza in care nu consumi nimic. Unele persoane prefera sa bea doar apa in timp ce altele prefera sa bea cafea sau ceai. Totusi aceste metode extreme nu se aplica tuturor persoanelor.

Ce se intampla cu corpul tau in faza subalimentarii:

are loc detoxifierea;
se accelereaza arderea de grasimi;
nivelul insulinei scade si este apoi stabilizat;
nivelul hormonului de ardere de gasimi creste;
refacerea tesuturilor creste.

Adaptarea la ciclul Warrior este o componenta necesara a fazei subalimentarii. In acest timp corpul va deveni mai puternic. Perioada de adaptare dureaza in mod normal pentru primele cateva saptamani de la inceputul dietei. Unele persoane se adapteaza imediat, dar in mod normal dureaza 1-3 saptamani.

Dupa ce te-ai adaptat, te vei simti foarte bine si plin de enrgie in timpul acestei faze. Si poti privi catre vremuri mai satioase caci te indrepti catre perioada in care poti manca cat doresti. Faza supraalimentarii este foarte aproape.

Supraalimentarea suna foarte bine. Asa si este. Dar trebuie sa stii cum sa mananci. Faza supraalimentarii nu sta in vina si control de sine obsesiv. Prin increderea in instinctele tale vei experimenta un sentiment de eliberare si satisfactie reala. Un sentiment de libertate este imperios necesar pentru a fi cu adevarat fericit.

Telurile fazei supraalimentarii:

accelerarea anabolsimului (refacerea tesuturilor si constructia de muschi);
cresterea metabolismului;
refacerea rezervelor de glicogen;
in timp ce mananci, senzatia de libertate;
reantrenarea de a manca instinctiv.

De dimineata pana la pranz:

apa: bea cel putin un pahar de apa la trezire, de preferat doua (plata, cu lamaie sau cu portocala);
cafea sau ceai;
fructe proaspete;
sucuri: preparate proaspat din legume si fructe.De la pranz pana la sfarsitul serii:

cafea sau ceai;
fructe proaspete;
sucuri: proaspete preparate din legume sau fructe.

In timpul perioadei de adaptare

salata verde cu sau fara dressing
proteine slabe (nu le amesteca, doar un singur tip)
alune crude

Serile

Mananca cat vrei din toate grupele de alimente (proteine, grasimi si carbohidrati) cu conditia sa urmezi regulile dietei Warrior:

Incepe cu legume verzi cu frunze;
Continua cu proteine, legume gatite si grasimi;
Termina cu carbohidrati ;
Opreste-te din mancat atunci cand iti este mai mult sete decat foame.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Emy
  • person

    "despre emy"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right