5 portii pentru fiecare femeie

5 portii pentru fiecare femeie
  calendar_month        
Cauti regimul alimentar ideal? Nu trebuie sa cauti prea departe. Ajunge sa mergi la piata si sa cumperi legume si fructe proaspete. Bucataria ta se va umple de culori si va incanta intreaga familie. De acum incolo, tine-te de regula: cinci portii de legume, fructe sau suc in fiecare zi.

De ce tocmai cinci portii pe zi? Deoarece organismul nostru nu poate inmagazina la fel de multe vitamine sau compusi minerali dintr-o data, trebuie sa-l aprovizionam regulat cu ceea ce este important pentru el. Mancarea din legume si fructe este usor si placut de preparat. Ajunge doar sa spalam cateva fructe si legume, sa le taiem si sa le amestecam, ca sa obtinem deja o salata.

Se poate, de asemenea, rontai un morcov proaspat sau un mar. Din fructele taiate poti crea o salata de fructe delicioasa si zemoasa, care va ispiti intreaga familie. Pentru micul dejun poti face sandwich-uri de legume cu castraveti, rosii, ridichi si salata. Poti bea un pahar cu suc atunci cand servesti cina. Este bine sa amintim aici ca un pahar cu suc (de 200 ml) constituie una dintre cele cinci portii si poate alcatui un bun substitut pentru legume si fructe.

52750.jpgCel mai important lucru in mentinerea acestui regim alimentar este constanta Retine ca cele 5 portii zilnice de legume, fructe sau suc trebuie consumate la anumite intervaluri, pe tot parcursul zilei, de pilda: la micul dejun, la gustare inainte de pranz , la masa de pranz, la gustarea de dupa-amiaza si la cina.

Astfel vei oferi organismului tau componentele necesare. Este bine sa-ti planifici mesele pe care le iei in fiecare zi , sa le notezi pe o hartie pe care o poti lipi pe frigider. Iar la serviciu, ca sa nu uiti de regimul colorat, iti poti ajuta memoria utilizand ,,post-it-uri'' adica biletele adezive de culoare galbena.

Cele 5 portii de legume, fructe sau suc constituie un regim care ne stimuleaza fiecare dimineata, aducandu-ne un plus de energie si zambete pe fete. Nu exista nimic mai delicios si mai colorat decat legumele, fructele sau sucul de fructe.

Afla mai multe informatii pe www.5pentrusanatate.ro

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right