Somnul de frumusete

Somnul de frumusete
  calendar_month        
Somnul de frumusete este cel mai bun tratament antiaging!

Oamenii care dorm 8 ore pe noapte par mai sanatosi, mai odihniti si mai atragatori decat cei care pierd noptile, spune un nou studiu.


Cercetatorul John Axelsson, de la Institutul Karolinska din Suedia, a declarat: "Acest studiu sugereaza ca somnul si calitatea acestuia influenteaza perceptia anturajului despre persoana ta si, de asemenea, afecteaza si felul in care esti tratata de cei din jur."

Oamenii recurg adesea la tratamente de infrumusetare pentru a arata intineriti si a avea mai multa incredere in ei insisi. Dar pe termen lung ei ar putea obtine aceleasi rezultate estetice daca ar dormi mai mult, spune Axelsson.

"Somnul este cel mai bun tratament pe care-l avem la dispozitie!", spune el.

23 subiecti ai studiului, cu varste cuprinse intre 18 si 31 ani, au dormit cate 8 ore pe noapte si apoi s-au fotografiat a doua zi. Pozele au fost facute intre orele 2 si 3 dupa-amiaza, intr-o camera bine luminata, la o distanta fixa de aparatul foto.

Intr-o alta seara, aceiasi oameni au dormit dor 5 ore. Cercetatorii i-au tinut apoi treji 31 ore si le-au facut poze la aceeasi ora.

In ambele sesiuni fotografice, participantii nu au purtat machiaj, au avut parul lasat liber si pieptanat pe spate si s-au pregatit in acelasi fel. Expresiile din fotografii au fost relaxate si neutre.

65 observatori au dat note apoi fotografiilor, fara sa stie cat au dormit oamenii din poze in noaptea de dinainte.

Observatorii au calificat fetele din fotografiile realizate celor privati de somn ca fiind cu 6% mai putin sanatoase, cu 4% mai putin atractive si cu 19% mai obosite decat cele facute cand subiectii erau odihniti.

Studiul arata deci cum cantitatea de somn influenteaza felul in care ne judeca cei din jur.

Cercetarile anterioare au mai aratat ca somnul e un indicator important al sanatatii unei persoane. De exemplu, un studiu din 2007 publicat in revista Archives of Disease in Childhood a gasit ca oamenii care nu dorm destul au un risc crescut de obezitate. Un alt studiu a mai demonstrat si ca somnul este foarte important pentru functia sa de a forma si fixa amintirile.

In continuare, Axelsson si colegii sai spera sa descopere cum alte tulburari de somn, precum somnul de doar 2-5 ore pe o perioada de cateva nopti la rand, influenteaza sanatatea si frumusetea oamenilor. De asemenea, cercetatorul doreste sa afle care sunt trasaturile care determina o persoana sa creada despre cineva ca este obosit, nesanatos sau neatragator.


Autor: Nuage

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Tot acolo
  • person

    "nu mi-a ramas decat cuvantul..."

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right