Perna potrivita pentru un somn reparator

Perna potrivita pentru un somn reparator
  calendar_month        
Atunci cand somnul nu este reparator, dam tot timpul vina pe saltea. Dar ar fi bine sa te intrebi si daca ai o perna de calitate!

O perna inadaptata nu este neaparat inconfortabila la prima abordare. Daca dimineata te dor muschii gatului si umerii sau ai o migrena, s-ar putea ca perna sa fie de vina si trebuie s-o schimbi!

Primele criterii de luat in seama in alegerea unei perne sunt pozitia in care dormi de obicei si materialul de umplutura.

Principiul unui somn reparator este o pozitie buna a coloanei vertebrale si cervicale, care trebuie sa se situeze pe acelasi ax.

Daca dormi pe spate, perna potrivita trebuie sa nu fie foarte groasa, pentru a oferi sustinerea coloanei cervicale fara sa o ridice.

Daca dormi pe o parte, perna va fi mai inalta, astfel incat coloana cervicala sa se situeze in prelungirea coloanei vertebrale. Ea trebuie sa fie destul de ferma, astfel incat capul sa nu se scufunde.

Daca dormi pe burta, spatele, gatul si umerii tai vor suferi indiferent ce fel de perna ai avea. Cea mai buna optiune ar fi sa-ti schimbi pozitia, dar daca nu poti face asta ia-ti cea mai plata perna.

Materialul de umplutura este un alt criteriu important dupa care iti poti alege perna perfecta:

Pernele din puf au avantajul de a fi foarte usoare, sunt moi si nu se incing, deci nu favorizeaza transpiratia. Ele nu sunt insa recomandate persoanelor alergice, chiar daca cele moderne, din zilele noastre, sunt tratate contra acarienilor ce declanseaza crize alergice. Au si un alt dezavantaj: puful se taseaza in timp si necesita reumplere regulata.

Pernele din spuma sunt ieftine, insa calitatea lor este mai redusa decat a celorlalte tipuri de perne. Ele nu sustin corpul corect si se deformeaza rapid.

Pernele din latex sunt din ce in ce mai cautate, deoarece ele conjuga sustinerea cu confortul si se adapteaza la morfologia corpului. In plus, aceste perne sunt total hipoalergenice.

Si statura trebuie sa-ti influenteze alegerea pernei: cu cat esti mai inalta, cu atat perna trebuie sa fie de dimensiuni mai mari.

Problemele deosebite au nevoie de solutii adaptate. De exemplu, durerile recurente ale spatelui necesita o perna mai groasa si mai inalta.

Autor: Nuage

Recomandari