Alimente cu virtuti: ceapa verde

history_edu ele.ro calendar_month 03 Mai 2010, 14:53
Suntem in plin sezon pentru ceapa verde. Parca nici o salata nu este gustoasa fara ea, iar fripturile merg asezonate de minune cu firele verzi aromate.
Care sunt virtutile acestui aliment si cat de recomandat este consumul de ceapa verde pentru silueta si sanatate?
Virtutile cepei sunt cunoscute cu mult timp in urma, in Egiptul Antic, cand era folosita drept moneda de schimb si ofranda adusa zeilor.
Ceapa contine 85% apa, 8% glucide, 2% proteine si vitamina C. Este un execelent antiseptic, alaturi de fratele sau mai mare, usturoiul, fiind folosita cu succes in dietele detoxifiante de primavara.
Este de asemenea un puternic antibacterian si dezinfectant al cailor respiratorii superioare, asa ca o solutie simpla si la indemna in cazul unei viroze respiratorii fara complicatii este ceaiul si decoctul de ceapa verde.
Ceapa verde consumata regulat previne si trateaza cu succes migrenele, elibereaza sinusurile si regleaza tranzitul intestinal. Asadar este nelipsita din orice dieta menita sa detoxifieze, sa dezinfecteze sau doar sa ofere un drenaj eficient organismului.
Insa ceapa verde nu ajuta doar organele interne. Tenul beneficiaza din plin de pe urma unei cure zilnice, de doua saptamani, cu ceapa verde. Efectul sau de curatare si iluminare a tenului este evidentiat dupa doar 3-4 zile de consum.
Iar daca surplusul de kilograme acumulat vine dintr-o dereglare hormonala, ceapa verde aduce inca o veste buna. Ajuta la reglajul hormonal si normalizeaza secretia glandei tiroide.
Alte articole despre