Batoanele pentru slabit - sunt eficiente?

Batoanele pentru slabit - sunt eficiente?
  calendar_month        
Batoanele pentru slabit le gasesti peste tot. Mergi intr-un supermarket iar privirea iti este atrasa de batoane de slabit colorat impachetate care-ti promit scadere in greutate si un nivel de energie ridicat.

Dar oare sunt ele alimente sanatoase sau doar niste bomboane frumos impachetate?

Cuvantul energie inseamna suplimentele calorice din baton si nu faptul ca daca-l mananci vei fi mai energica. Totusi, e mai bine sa mananci sanatos. Alimentele naturale contin elemente de calitate, ingrediente care nu sunt adaugate in multe batoane de slabit.

Intr-adevar exista si avatantaje in sensul ca au pretul scazut, le poti lua cu tine oriunde, sunt portionate si sunt eficiente cand sunt folosite ca parte echilibrata dintr-un plan alimentar sanatos.

Dar nu toate batoanele care inlocuiesc alimentatia sunt facute la fel. Unele contin destul de mult zahar si grasimi astfel incat sa fie adevarate bomboane. Altele au un continut ridicat de proteine, care nu este necesar pentru toata lumea, ci pentru doar pentru acele persoane care-si consuma caloriile facand exercitii fizice pentru care ai nevoie de proteine, carbohidrati si grasimi.

Pentru unele persoane, dieta este mai usor de tinut atunci cand includ aceste snack-uri, dar e bine de stiut ca aceste batoane au prea putine calorii pentru a fi adevarate inlocuitoare de alimentatie.

Ca parte dintr-o dieta sanatoasa, aceste batoane ne pot satisface ocazional poftele de dulce sau ne pot ajuta sa mentinem numarul zilnic de calorii prescris. Majoritatea batoanelor de slabit nu-ti vor oferi toate elementele nutritive de care ai nevoie, de aceea este bine sa bei si un pahar de lapte semi-degresat sau un iaurt cu continut scazut de grasimi atunci cand il mananci.Batoanele energizante

Sunt recomandate persoanelor care desfasoara activitati sportive. Acestea contin un mix de carbohidrati simpli si complexi. Unele au niveluri moderate de grasimi, in timp ce altele contin mai multa grasime. In general, aceste batoane nu sunt recomandate persoanelor care vor sa slabeasca, decat daca combina dieta cu exercitii fizice intense.

Batoanele nutritionale

Nu exista o linia certa de diferentiere intre batoanele energizante si cele nutritionale, dar in general, cele nutritionale au mai putin zahar si mai multe vitamine decat cele energizante. Acestea pot fi folosite ca inlocuitori de alimentatie, dar este important sa incluzi si fructe si legume proaspete in planul alimentar.

Daca vrei o gustare , iar batonul nutritional este cea mai la indemana alegere, incearca sa manaci doar jumatate, iar cealalta jumatate sa o pastrezi pentru viitoare gustare.

Batoanele - inlocuitoare alimentare

Acestea sunt facute sa inlocuiasca o masa obisnuita, dar contin mai putine calorii. Sunt usor digerate, dar este bine sa le combini si cu un fruct proaspat pentru a nu hamesi pana la urmatoarea masa.

In concluzie, cel mai bine este sa nu te bazezi prea mult pe aceste batoane si, in nici intr-un caz sa nu inlocuiesti toate mesele cu ele. Consumarea batoanelor de slabit de doua ori pe saptamana este ok atat timp cat acestea nu-ti afecteaza planul alimentar sanatos.

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right