Consuma sfecla rosie!

Consuma sfecla rosie!
  calendar_month        
Sezonul rece s-a instalat, iar organismul nostru are nevoie, din ce in ce mai mult, de substante nutritive pentru prevenirea scaderii sistemului imunitar.

Salatele din radacinoase sunt un adevarat dar al naturii si sunt cunoscute pentru continutul bogat in potasiu. Fa-ti un obicei si consuma-le in orice parte a zilei.

Iata cateva proprietati ale sfeclei rosii:

Daca ai racit atunci o salata cu sfecla te va ajuta sa te simti mult mai bine. Aceasta contine vitamina C .

Daca vrei sa slabesti atunci trebuie sa stii ca sfecla rosie este saraca in calorii. Ea are un puternic efect remineralizant. 100 g de sfecla contin 60mg de sodiu, 250 de mg de potasiu, 25 mg de calciu si 35 mg de fosfor.

Sfecla rosie previne cancerul deoarece opreste multiplicarea celulelor canceroase din organism, tinand departe diferitele tumori.

Ficatul si rinichii sunt si ei indreptatiti. Consuma dimineata pe stomacul gol un pahar de suc de sfecla si ameliorarile nu vor intarzia sa apara. Daca nu iti place gustul simplu al acesteia atunci il poti amesteca cu suc de morcovi proaspeti si castravete.

Sfecla este necesara pentru cei cu un temperament mai expansiv.Aceasta are un efect calmant.



Daca suferi de hipertensiune, sfecla rosie normalizeaza ritmul cardiac.

Daca urmezi o cura de detoxifiere atunci sfecla rosie curata organismul de toxine si distruge depozitele de grasime.

Sfecla rosie trateaza si problemele de infertilitate. Antioxidantii din aceasta si acidul folic rezolva problemele de acet gen.

Retine!
Leguma consumata proaspata are de doua ori mai mult acid folic si potasiu decat cea fiarta.

Recomandari