In aceasta primavara, fa o cura de clorofila!

In aceasta primavara, fa o cura de clorofila!
  calendar_month        
Dupa o iarna in care alimentatia s-a bazat mai mult pe proteine animale si grasimi, e timpul sa introduci un pic de verde in dieta ta! Primavara, profita de plantele care contin cantitati mari de clorofila, pentru beneficiile lor asupra sanatatii si siluetei!

Beneficiile clorofilei

Clorofila stimuleaza aportul de oxigen catre celule si amplifica mecanismele naturale de curatare celulara. Ea este esentiala pentru sanatatea inimii, muschilor si nervilor. Antiseptica, antianemica, tonifianta si odorizanta, ea este si cicatrizanta si regleaza tranzitul intestinal .

Clorofila combate candida albicans si, datorita proprietatilor sale antioxidante, protejeaza celulele de deteriorarea provocata de radicalii liberi.

In general, plantele care sunt foarte bogate in clorofila au puterea de a combate fermentatia intestinala, constipatia, respiratia urat mirositoare, leziunile mucoaselor si ale gingiilor, mirosurile corporale si scaderea imunitatii.

S-a demonstrat ca clorofila reduce contaminatii prezenti in viata de zi cu zi, care in timp se acumuleaza in organism.

Iata ce plante sa consumi pentru continutul lor bogat in clorofila!

Varza

Varza asigura o digestie super: de la gura la intestin, ea are grija de sistemul tau digestiv, esential pentru sanatatea organismului. Ea combate tulburarile digestive precum digestia defectuoasa si diareea, calmand durerile. Varza curata intestinul, echilibreaza tranzitul si favorizeaza evacuarea lor. Ea cicatrizeaza mucoasele stomacului si intestinului, opunandu-se dezvoltarii bacteriilor vinovate de ulcer si este si antiinflamatoare.

Varza stimuleaza activitatea hepatica, dar si pe cea a veziculei biliare. Cu ajutorul unui storcator de fructe iti poti fabrica singura paharul zilnic cu suc de varza.

Graul incoltit

Cumpara grau, pune-l la incoltit si vei obtine grau incoltit! Stoarce apoi sucul din el si bea-l pentru continutul sau extrem de bogat in vitamine, enzime si oligoelemente.

Desi gustul nu e pe placul tuturor, el merita baut pentru cocktailul exceptional de nutrienti. Este planta ideala pentru o cura de clorofila eficace, mai ales daca suferi de oboseala, astenie de primavara. Toti nutrientii sai sunt foarte bine absorbiti de catre organism.

Graul incoltit este benefic si pentru functia digestiva si permite buna gestionare a glucozei de organism. El favorizeaza echilibrul glicemic, ceea ce evita faimoasele pofte provocate de picurile glicemice.

Chlorella

Chlorella (Chlorella pyrenoidosa) este o alga microscopica ce contine foarte multe vitamine, mai ales pe cele din grupa B, care sunt benefice pentru echilibrul intestinal, dar si numeroase minerale, cat si aminoacizi (constituanti ai proteinelor).

Acest lucru face din ea planta ideala in perioadele in care tii cura de slabire, gratie aportului sau de proteine ce determina evitarea pierderii musculare.

Chlorella contine cele mai mari nivele de clorofila comestibila dintre toate sursele cunoscute, iar in plus de aceasta si o gama fenomenala de vitamine, minerale, proteine, antioxidanti si 18 aminoacizi.

Orzul incoltit

Prin presarea orzului incoltit se obtine un suc cu prorpietati remarcabile. El este foiarte bogat in fier, betacaroten, calciu, magneziu si potasiu, fiind astfel foarte bine adaptat nevoilor femeilor. Are efecte antiacide si este recomandat pentru combaterea demineralizarii si osteoporozei. Sucul de orz incoltit mareste rezistenta fizica si rezistenta la stres.



Autor: Nuage

Recomandari