5 portii de fructe si legume sau cum sa avem grija de noi insene

5 portii de fructe si legume sau cum sa avem grija de noi insene
  calendar_month        
Poate tocmai te aflii la masa de pranz. Poate chiar tii in mana un tacam, ti-e foame si ai vrea sa mananci, dar... Asteapta! Uita-te la ceea ce mananci. Vezi in farfurie vreo leguma colorata? Vreun fruct? Vreo salata? Sau poate ai vreun suc 100% natural langa farfurie? Cel mai important este sa raspunzi la intrebarea daca in farfuria ta se afla tocmai asftel de produse de care organismul tau are nevoie?

Uneori, trebuie sa ne spunem: STOP! Opreste-te, uita-te la tine insati si la ceea ce mananci in graba in fiecare zi, acasa, la serviciu, la scoala. Iti dai seama cat de importanta este alimentatia pentru viata ta? De ceea ce mananci depind dezvoltarea, bunastarea si forta vitalitatii tale. Ai grija de tine si de ce mananci in fiecare zi. Suplimenteaza-ti mesele zilnice cu 5 portii de fructe si legume. A avea grija de tine este, de fapt, un lucru foarte simplu. inlocuieste gustarea rapida din magazin cu o salata de legume sau fructe, pe care le vei taia cu 5 minute inainte de plecare pentru a le lua cu tine. Rontaie un mar suculent. Adauga o rosie si cateva frunze de salata verde la un sandvis. Poti, de asemenea, sa bei un pahar de suc, dar asigura-te ca este un suc 100% natural! Imediat te vei simti mai bine. Cele 5 portii de fructe si legume sunt un bun pretext pentru a te gandi in sfarsit la tine.

Cand mananci nu trebuie sa te grabesti. Poti pregati tu insati o masa de pranz folosind un morcov, rosii, castraveti, o conopida... Mancarea poate fi lejera, plina de bucurie si culoare. Nu este suficient sa mananci pur si simplu. Trebuie, in acelasi timp, sa mananci bine. De aceea, alege cele cinci portii de fructe si legume pe zi. Astfel vei oferi organismului tau compusii nutritivi, vitaminele si mineralele necesare. Fii atenta sa mentii regula celor 5 portii pe zi, iar daca bei sucuri, alege-le doar pe cele 100% naturale.

Mancand legume si fructe de 5 ori pe zi, nu trebuie sa-ti spui stop. Acum poti spune: START!

Afla mai mult despre legume si fructe pe www.5pentrusanatate.ro

94288.jpg64227.jpg

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Motto
  • person

    "fara motto...explicatiile vor urma"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right