14 Alimente pentru sanatate

14 Alimente pentru sanatate
  calendar_month        
Daca mananci ce trebuie, vei observa ca si sanatatea ti se va imbunatati! Aceste superalimente pot tine departe boli precum cancerul, bolile de inima, iti dau un boost de memorie, scad nivelul de colesterol si multe altele.

Afinele
Esti un pic uituca? Adauga afine la dieta ta si nu vei mai uita nimic. Studiile arata ca aceste fructe combat pierderile de memorie pe termen scurt si, in plus, sunt pline de antioxidanti ce lupta impotriva cancerului.

Mango
Potrivit studiilor, licopenul continut in acest fruct tropical poate ajuta in preventia degenerescentei maculare, o boala care duce adesea la pierderea vederii, in special la oamenii in varsta. Fructl contine si cantitati uriase de antioxidanti, fibre si potasiu.

76809.jpg

Kiwi
Este un alt fruct care iti va mentine vederea in stare buna si te va proteja de degenerescenta maculara datorita continutului sau in luteina. Kiwi contine si vitamina C, fibre si potasiu din abundenta.

Morcovii
Nu vei gasi un alt aliment cu atata beta-caroten ca morcovul . Acest compus este o forma a vitaminei A, cu proprietati antioxidante, responsabil de culoarea portocalie a vegetalei.

Broccoli
Broccoli contine o doza sanatoasa de antioxidanti si vitaminele A si C. Contine de asemenea si nutrimente benefice precum calciul, potasiul si multe fibre.

Migdale


Cauti o cale usoara sa scapi de stres? Incearca sa rontai niste migdale nesarate si vei scapa de furie. Migdalele sunt o sursa buna de vitamina B2 si E, de magneziu si zinc. Ca si vitamina C, vitamina E lupta impotriva radicalilor liberi care provoaca boli de inima.

Rosiile
Rosiile contin licopen, o substanta cu efect dovedit anti-cancer, si sunt o sursa buna de vitamine A, C si E.

Vegetalele cu frunze
Spanacul si varza sunt pline de antioxidanti, fier si fibre. Adauga aroma la aceste vegetale, fara sa le pierzi valoarea nutritionala, gatindu-le cu aburi.

Fasolea
Fasolea este o sursa excelenta de proteine, fibre, magneziu, zinc, calciu si fier. Ea contine de asemenea si acid folic, care reduce semnificativ riscul de a da nastere unui copil cu probleme de sanatate.

Ceaiul verde
Cercetarile au demonstrat ca acest ceai cu proprietati antioxidante scade riscul de cancer si de boli ale inimii si iti imbunatateste metabolismul.

76810.jpg

Cafeaua
Cafeaua de dimineata iti da energie si te protejeaza de diabetul de tip 2 si de cancerul de colon. Cafeaua nu este insa un inlocuitor al fructelor, vegetalelor si cerealelor integrale, asa ca bea-o cu moderatie ca parte a unei diete echilibrate.

Fulgii de ovaz
Pentru un boost de fibre, incepe-ti ziua cu fulgi de ovaz amestecati cu struguri si mere. Fulgii de ovaz au un index glicemic scazut, care te poate ajuta sa te simti plina de energie toata ziua si confera satietate.

Laptele degresat
Masa osoasa isi atinge apogeul intre 20 si 30 de ani, apoi incepe sa scada. Acest lucru inseamna ca trebuie sa profiti de alimentele bogate in calciu, cum este laptele degresat. El este o sursa excelenta de calciu deoarece contine putine grasimi si contine vitamina D, care ajuta organismul sa absoarba calciul. 1000-1200 mg de calciu pe zi te ajuta sa previi osteoporoza.



Merele
Merele au un index glicemic scazut, oferind senzatia de satietate, si sunt plin de vitamina C. Ele sunt si o sursa excelenta de fibre solubile, care reduc nivelul colesterolului si nivelul glucozei.

Recomandari