9 secrete pentru mancaruri care iti protejeaza inima

history_edu redactia ele.ro calendar_month 15 Aug 2011, 15:52
Reducerea din meniul tau a grasimilor si a colesterolului "rau" nu implica intotdeauna si o renuntare la gustul mancarii. Cu cele 9 secrete pentru bucate care iti protejeaza inima , poti manca gustos si sanatos.
Daca medicul ti-a recomandat sa ai mai multa grija de inima ta, schimbarile in dieta sunt primul pas pentru a asigura o circulatie buna a sangelui, fara sa renunti cu adevarat la nimic important.
Inlocuieste sarea cu alte condimente
Condimentele exotice, citricele si otetul sunt ingrediente pe care le poti folosi cu incredere atunci cand gatesti, deoarece pot reduce grasimea si sarea.
Aromeaza mancarea cu suc de lamaie si, de cele mai multe ori, va avea nevoie doar de un strop de sare pentru a avea un gust placut. Reducerea consumului de sodiu te va ajuta sa scazi tensiunea arteriala.
Inlocuieste smantana cu iaurt degresat
Daca renunti la smantana grasa in favoarea iaurtului degresat atunci cand gatesti, vei reduce grasimea saturata din dieta ta.
Pentru a obtine o textura cremoasa, scurge iaurtul degresat cu ajutorul unui prosop de hartie timp de cel putin 30 de minute.
Alege carnea mai slaba
Cand trebuie sa reduci substantial grasimea din meniul tau, alege bucatile de carne cele mai slabe, dar la fel de gustoase: file si vrabioara.
Completeaza orice fel de mancare de carne cu mai multe legume satioase, de la masline pana la ardei gras si dieta ta va fi mai benefica pentru inima.
Inlocuieste untul cu ulei de rapita
Pentru a reduce consumul de unt, bogat in grasimi daunatoare inimii tale, poti introduce in retetele tale uleiul de rapita.
Grasimile saturate sunt inlocuite cu unele mai putin daunatoare, iar gustul neutru al uleiului de rapita nu va afecta cu nimic aroma untului, folosit in cantitati mai mici.
Inspira-te din bucataria asiatica
Pestele oceanic, ingredient important in bucataria japoneza, este o sursa importanta de Omega 3, acizi grasi cu efecte benefice pentru inima ta.
Adauga ghimbir la muraturile tale, deoarece efectul antiinflamator al acestui condiment iti va fi de folos in dieta ta pentru o inima mai sanatoasa.
Adauga nuci si alune de padure in dulciuri
Nucile si alunele de padure sunt bogate in Omega 3 si ofera corpului tau grasimi sanatoase si fibre.
Adauga-le cu incredere in orice prajitura mai grasa pentru a echilibra efectul acestora asupra organismului tau.
Soia, sursa de proteine fara grasime
Inlocuieste uneori carnea din meniul tau cu soia, o sursa importanta de proteine, fara grasime animala daunatoare in cantitati mari inimii tale.
Daca renunti din cand in cand la carnea de porc si o inlocuiesti cu tofu, grasimile saturate vor fi eliminate, fara concesii in privinta proteinelor.
Portii mai mici
Portionarea, mai ales pentru dulciurile gustoase si grase, este foarte importanta. Fara sa modifici cu nimic reteta, imparte rezultatul in portii mai mici si vei observa o diferenta in dieta ta.
Fructe la desert
Daca nu vrei sa renunti la savoarea dulciurilor grase cu umplutura, cum sunt cornuletele, inlocuieste-le din cand in cand cu variante cu fructe.
Capsunele umplute cu crema de branza degresata sunt un inlocuitor gustos, iar vitamina C din capsune iti va intari imunitatea.
Autor: Elena Radulescu
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro





O familie de jocuri cu care oricine se poate amuza
- person
"everything from everywhere"