3 exercitii pentru un posterior frumos

3 exercitii pentru un posterior frumos
  calendar_month        
Exercitiile speciale sunt cea mai simpla cale de a-ti mentine in forma posteriorul , dar nu sunt singurul secret pentru un posterior frumos.

De la alimentatie pana la exfoliere, posteriorul tau are nevoie de multa atentie si ingrijire.

Incearca trei exercitii fizice pentru muschii fesieri si, pentru cele mai bune rezultate, repeta-le din doua in doua zile, marind treptat nivelul de dificultate.

Exercitiu pentru tonifierea muschilor fesieri

Incepi stand cu antebratele si genunchii pe podea. Inspira si intinde piciorul drept in spate cat de mult poti, mentinandu-l cat mai drept. Expira in timpul miscarii, iar apoi revino la pozitia initiala si repeta miscarea cu celalalt picior.

Pentru incepatori sunt recomandate 3 seturi de 25 de repetari, cu doua minute de pauza intre fiecare.

Pentru avansati, numarul de seturi poate creste pana la 5, fiecare cu 40 de repetari si cu un singur minut pauza.

Exercitiu pentru intarirea muschilor fesieri

Aseaza-te pe podea pe partea stanga, sprijinidu-ti capul pe bratul stang. Adu-ti picioarele in fata astfel incat sa faca un unghi cat mai aproape de 90 de grade cu trunchiul.

Inspira si ridica piciorul stang in sus, cat de mult poti. Ideal ar fi ca cele doua picioare sa creeze un unghi de 90 de grade in planul vertical. Respira cand ajungi cu piciorul stang in punctul maxim, revino la pozitia initiala, respira, apoi repeta.

Incepatoarele pot face exercitiul in seturi de cate 3, cu 20 de repetari, cu pauza de un minut si jumatate. Poti creste apoi dificultatea exercitiului, pana ajungi la 5 seturi cu 40 de repetari, cu o pauza de un minut intre ele.

Exercitiu pentru mentinerea muschilor fesieri

Intinsa pe podea pe spate, cu mainile intinse pe langa corp, ridica genunchii si desparte usor picioarele pentru a le aduce in linie cu coapsele.

Exercitiul consta in ridicarea pelvisului prin contractarea muschilor fesieri. Dupa ce coapsele ajung in linie dreapta intre genunghi si umeri, lasa-ti usor spatele la podea.

Pentru cele mai bune rezultate, incepi cu cate 3 seturi de 15 repetari, cu pauza de un minut si jumatate intre ele. Pe masura ce exercitiul ti se pare tot mai usor, creste numarul de seturi la 5, cel de repetari la 25, cu o pauza de un singur minut.

Ingrijirea posteriorului

Daca vrei sa te lauzi cu cel mai frumos posterior, sezutul tau va nevoie de cel putin doua sedinte de exfoliere pe saptamana.

Pentru tonifiere, aplica cat de des poti, jeturi de apa rece, care intaresc tesuturile si te ajuta sa lupti impotriva celulitei.

Alimentatia poate fi un ajutor important sau dusmanul cel mai mare in incercarea ta. Pentru posteriorul tau, cea mai buna dieta este cea cu continut scazut de grasime si bogata in proteine.

Evita dulciurile, mai ales sucurile acidulate si produsele de patiserie, ale caror efecte pot fi vazute rapid in depunerile de grasime.

Mentine-te in forma pentru a avea un posterior frumos si nu uita de toate elementele care te ajuta sa il mentii asa: exercitii, exfoliere si un regim alimentar echilibrat.

Autor: Elena Radulescu

Recomandari

Newsletter Ele.ro

Planificarea proiectelor pe fonduri europene nerambursabile
  • person

    "detalii la www.fondurile-structurale.com"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right