Dieta Montignac: pentru pofticioase!
history_edu ele.ro calendar_month 04 Iun 2009, 14:38
Iti place branza, carnea, deserturile cu ciocolata?
Iata o veste buna pentru tine: dieta Montignac, cu ajutorul careia vei slabi si nu va trebui sa renunti la aceste placeri.
Metoda nu ia in calcul numarul de calorii ingerate, ci indicele glicemic al meselor. Nu exista niciun risc sa mori de foame, deoarece cantitatile sunt nelimitate!
Se separa glucidele de lipide
Spre deosebire de celelalte regimuri disociate, metoda Montignac spune Da glucidelor!
Atata timp cat au un ingice glicemic (IG) scazut, poti sa consumi fara nicio grija. Paste, orez, leguminoase vor continua sa faca parte din alimentatia ta.
Insa atentie la asocieri! Cele trei mese ale zilei vor contine fie proteine si lipide (PL), fie glucide lente si proteine (GP), cu "grasimi bune" in cantitati mici.
In general, se pierd 1-1.5 kg/saptamana, cu avantajul ca poti manca pe saturate si poti avea o alimentatie foarte diversificata, deoarece niciun aliment nu este interzis. Insa, ca si in cazul celorlalte diete, kilogramele se intorc daca revii la proastele obiceiuri alimentare.
Faza 1: organismul se odihneste
Metoda Montignac este conceputa in 2 faze. Prima are ca obiect pierderea kilogramelor in plus si limitarea secretiei de insulina: timp de 3 luni va trebui sa consumi glucide cu IG scazut (mai mic de 50). In timpul acestei perioade, cei putea sa mananci pe saturate de 3 ori pe zi, dar nimic intre mese. Glucidele bune sunt:
Legumele: sparanghel, broccoli, varza, vanata, spanac, ceapa. Exceptie: morcovul.
Fructele: citrice, fructe rosii (inclusiv cirese), piersici, pere, mere, kiwi, mango. Exceptii banana, pepenele verde si galben.
Leguminoasele: mazare, fasole etc.
Painea: doar cea integrala.
Pastele: de preferat cele integrale, cat mai putin fierte. Exceptie: paste cu oua, pe baza de orez.
Orezul: nedecorticat.
Bauturile: apa minerala plata sau minerala, ceai verde, cafea decofeinizata, vin rosu, sampanie.
Faza 2: stabilizarea greutatii
In cea de-a doua faza trebuie sa eviti sa te ingrasi la loc. Trebuie sa mananci tot echilibrat, dar cu mai multa libertate. Unele alimente sunt reintegrate, insa nu trebuie sa abuzezi de ele.
La micul-dejun si la cina poti consuma glucide, cu conditia ca IG sa nu depaseasca 50. Cina ramane mai usoara decat micul-dejun, cu putine grasimi.
Insoteste glucidele al caror IG mai mare de 50 cu legume, pentru a limita producerea de insulina. Amesteca, de exemplu, cartofii (in coaja, fierti sau gatiti in abur) cu fasole verde.
Evita asocierea glucidelor cu IG ridicat cu grasimi saturate, deoarece se stocheaza mai mult.
Alte articole despre
Recomandari
Newsletter Ele.ro
Despre horoscopul zilnic al unei personalitati
- person
"iata un horoscop zilnic pentru 2009 interesant despre toate zodiile!"